"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

12 − five =

fifteen − fourteen =

Sa fii cu inima buna, sa fii o veselie a tuturor, sa fii milostiva…

Milostenia e ceva mult mai frumos, mai mare decat oricare dar si talent care-ti aduce satisfactii vazute aici, adica pe loc. Sa arunci macar un zambet de sora unui sarac, daca nu ai un ban pentru painea lui atat de nesigura. Painea aceasta se numeste painea ingerilor si deci zambetul ingerilor.

Personalitatea duhovniceasca inseamna ca tu sa stii de tine. Sa stii de ce se joaca piesa cu mustrari sau laude in fata ta, pe seama ta. Sa nu vinzi nimic din taina (tine) nici pentru mustrari nici pentru laude. E mai bine sa nu fii nimic decat sa fii eroul altora.

Tine-te de inger si-ti vezi de treaba! E bine sa cobori cerul in realitatile marunte in care pasesti, decat sa te consideri uitata pe undeva pe sus, scrie romaniamatinal.ro.

Daca altii se considera, si pe buna dreptate, vulturi, tu, desi poti avea putere si aripi de vultur, sa te multumesti sa te arati o mica ciocarlie vesela, care zboara vertical si canta de zor, vestind si prevestind zorile.

Nu merge cu gandul dupa rasplata faptei tale bune. Rasplata nu se cauta, ci va veni singura.

Parintele Arsenie Papacioc

Extras din ”Scrisori catre fiii mei duhovnicesti”, Manastirea Dervent, Constanta, 2000, pag. 47-48

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.