"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

2 × 1 =

eighteen + nine =

Ne cheama Dumnezeu prin glasul Scripturii, ne cheama prin glasul zidirilor ce pornesc asupra noastra cu seceta sau cu ploaie prea multa ; ne cheama Dumnezeu prin arsita, dar ne cheama si in alt fel. Cum?

loading...

Prin glasul constiintei…

Nu vezi, cand pacatuim sau gresim, ne mustra cugetul indata, scrie altarulcredintei.md.

Te intreaba: „Omule, de ce ai facut aceasta? De ce ai fur4t de la vecinul? De ce ai luat femeia altuia? De ce ai distrus pruncul nevinovat in pantece? De ce ai ras de cele sfinte? De ce ai v1cii? De ce nu mergi la biserica duminica si sarbatoarea? De ce nu cresti copiii in frica lui Dumnezeu? De ce nu postesti cele patru posturi de peste an si vinerea si miercurea? De ce urasti pe fratele tau? De ce hulesti pe Dumnezeu cand esti in scarba?”

Prin toate ne mustra constiinta cand gresim. Ea este glasul lui Dumnezeu care ne cheama la El: „Omule, ai gresit. Eu te iert, dar sa nu mai faci. Vino la Mine, caci la Mine este izvorul iertarii, al iubirii si al milostivirii. Pune inceput bun, de azi inainte sa nu mai pacatuiesti”. Deci, constiinta este glasul lui Dumnezeu in inima noastra. Aceasta lege s-a pus inainte de toate legile omenesti.

Din Arhimandrit Ilie Cleopa, Indrumari duhovnicesti pentru vremelnicie si vesnicie. O sinteza a gandirii Parintelui Cleopa in 1670 de capete, Editura Teognost, Cluj-Napoca, 2004, p. 47

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.