"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

4 × one =

five × one =

– „M-am departat de Dumnezeu si nu reusesc sa ma apropii de El. Cum reusesc sa ma apropii de El?”

– Pai eu zic ca primul pas l-ai facut cu aceasta intrebare si cu faptul ca El ai scris cu E mare. E un inceput, scrie produsemanastiresti.ro.

Si mai e un lucru…

Eu am intrebat odata o maica, la a carei povata duhovniceasca tin foarte mult, ii spuneam: „Maica, nu ma pot ruga, ce fac? In timpul rugaciunii imi zboara mintea” – nu ca nu zboara tot timpul Ia mine, la mine tot timpul zboara si la un moment dat maica imi spune:

„Da-i simplu, mai parinte, ii simplu: cand iti zboara mintea, te ridici in picioare, faci 10 metanii si te intorci la rugaciune”. „Maica, si daca si dupa metaniile alea…?”; „E simplu, te ridici in picioare, faci 10 metanii si te apuci de rugaciune”;„Pai, daca nici dupa alea?”; „E simplu, te ridici in picioare, faci 10 metanii si mergi mai departe”.

Cand aveti senzatia ca v-ati departat de Dumnezeu, e simplu, mergeti catre El, e pretutindeni, in stanga, in dreapta, e acolo, nu v-ati departat de Dumnezeu; v-au invatat unii sa credeti ca exista o regula dupa care mergi dupa Dumnezeu – nu e nici o regula, Hristos nu e altceva decat El, faceti-l cu mana si va vede, de fiecare data este acolo, niciodata nu sta cu spatele la noi; nu ati remarcat ca in toate icoanele ortodoxe Hristos este cu fata la noi, nu cu spatele?

“Oricat de mult L-ar lingusi unii, Hristos nu intoarce spatele, sta tot timpul cu fata!”

Parintele Constantin Necula

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.