"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

1 × 2 =

2 + ten =

Daca la alte religii se considera ca Raiul este facut strict pentru oamenii curati si sfinti, apoi paradoxul crestinismului e acela ca in Rai primul a intrat talharul.

Raiul este pentru talhari, vamesi si desfranate, care au cunoscut adancurile 1adului, dar si care au aratat atata pocainta si ura fata de pacat ca s-au invrednicit sa fie salase ale Duhului Sfant, de care lumea nu este vrednica (Evrei 11.38).

Sfintii Parinti spun asa: “Ca sa cunoasca inaltimile Raiului, omul trebuie sa simta adancimile 1adului”.

Asta nu-i o lege, caci Dumnezeu nu doreste ca omul sa pacatuiasca, ci o realitate prin care trece fiecare dintre cei ce doresc sa mearga spre mantuire.

Atunci cand isi vede multimea de pacate, aceasta vedere il face pe om sa se smereasca si-i da o dreapta parere despre sine si el vede in ce directie trebuie sa mearga…

Chiar daca faptele rele nu le savarsim, inclinatia si setea de a le face sunt inca vii in noi. Dupa spusele sfintlor parinti, iertare de pacate multi au capatat, dar nepatimire nimeni n-a dobandit, caci pentru a o dobandi este nevoie de multa vreme, osardie mare, multa munca si ajutorul lui Dumnezeu,

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.