"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

three × 2 =

five × 2 =

Osteneala, postirea, rugaciunea, privegherea, milostenia vor preschimba inima noastra, o vor face milostiva si iertatoare fata de aproapele vostru.

loading...

Acela care iarta din toata inima si se roaga pentru vrajmasii lui va primi iertarea lui Dumnezeu pentru pacatele lui, scrie doxologia.ro.

Grija principala a vietii noastre este sa iertam si sa ne rugam pentru oamenii care ne-au facut rau. Acela care iarta din toata inima si se roaga pentru vrajmasii lui va primi iertarea lui Dumnezeu pentru pacatele lui. Ceea ce semanam, aceea vom si secera.

Osteneala, postirea, rugaciunea, privegherea, milostenia vor preschimba inima noastra, o vor face milostiva si iertatoare fata de aproapele, si durerea celuilalt va deveni si durerea noastra. Sa cercetam cat am invatat din Evanghelie, ca Hristos sa prinda chip inlauntrul nostru si sa devenim si noi, incetul cu incetul, Dumnezei dupa har.

Iubeste-i pe frati! Iubirea ta se va vadi cand nu te vei mai gandi la slabiciunile si scaparile lor, si le vei arata dragoste. Iubirea te va pazi de toate pacatele. In afara de tine sa nu te gandesti la nimic, ci continuu mustra-te si aceasta va fi calea cea mai buna.

(Avva Efrem Filotheitul, Sfaturi duhovnicesti, traducere Parintele Victor Manolache, Ed. Egumenita, Alexandria, 2012, pp. 92-93)

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.