"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

2 × 2 =

sixteen + nineteen =

Un profesor bun este acel om special care incearca sa ne motiveze, sa ne starneasca entuziasm. Chiar daca pare a fi un fapt normal, oportunitatea noastra de a invata si accesul la informatie este o sansa reala.

loading...

Un profesor de literatura engleza a hotarat ca, inainte de a iesi la pensie, sa adreseze un mesaj destul de usturator studentilor. Voia, pentru ultima data, sa “deschida ochii digitali ai copiilor.”, scrie romaniamatinal.ro.

“Pentru ce ati venit aici?

”N-as vrea sa strig la voi, pentru ca n-are sens, oricum n-o sa ma intelegeti. Nimeni nu are nevoie de voi aici, stand asa pe banci, asteptand o minune si privind plictisiti inainte. Mergeti acasa, pentru ca pierdeti timpul, va pierdeti viata! Universitatea e un loc pentru invatat si nu aveti nici un drept sa-l imputiti cu lenevia voastra. Daca vreti sa invatati, sunteti bineveniti. Daca nu, iesiti afara, nimeni nu va vrea aici.

Avem o tara plina de imbecili cu studii superioare, care nici macar nu stiu ca America e continent, nu tara. Nu mai avem nevoie de fantome zombate care vin aici ca sa-si ia o diploma. Diploma aia poti s-o folosesti doar atunci cand se termina o anumita hartie in casa. Nu va mintiti pe voi insiva: multi dintre voi vor ajunge sa lucreze la o fabrica sau intr-un restaurant. Sunteti lenosi si aroganti!

Sunteti o generatie aproape pierduta. Nu va intereseaza nimic, in afara de telefoane si laptop-uri si stomacurile voastre. Aveti o minte putrezita. Poate va credeti mai inteligenti decat altii, poate cativa dintre voi si sunt. Restul sunteti toti la fel de mediocri. Pentru asta ati si venit aici – sa acumulati cunostinte, nu sa putreziti in banci!

Nu va irositi unica sansa de a ajunge cineva. In epoca contemporana, unde informatia digitala detine puterea, voi puteti sa luati puterea in mainile voastre. Fara vointa si cunostinta, o veti pierde foarte rapid.

Eu nu vreau sa va tin m0rala pentru ca stiu cum e: sa ti se tina m0rala cand esti tanar si simti ca toata lumea e la picioarele tale. Am fost si eu pe acolo si mi-e familiar sentimentul dat. Nu conteaza ce studii faci, conteaza sa stii sa te descurci.

Dar nu e mereu asa si nimeni n-o sa tina cont de sentimentele voastre interioare atunci cand o sa va angajeze. Cunostintele vor fi pe primul loc, iar puterea fizica si infatisarea pe-al doilea.

Parintii vostri nu vor trai mereu, trebuie sa realizati asta. Sunteti maturi si nu mai are rost sa avem tabu-uri. Da, vor pieri, si veti pieri si voi. Dar ei, in comparatie cu voi, vor lasa ceva in urma lor, ceva cu care vor, cu care trebuie sa se mandreasca, si acel ceva sunteti voi.

Am fost pana acum profesor ca sa va invat ceva nou, special, sa va ajute in viata de zi cu zi.

Daca nu vreti sa puneti mana pe carte si sa va schimbati spre bine, atunci faceti-o macar pentru parintii vostri.

Faceti-o pentru acele persoane care au muncit toata viata lor pentru ca voi sa aveti unde dormi si sa aveti ce manca. Data viitoare cand mergi la baie, priveste in oglinda si intreaba-te daca parintii tai s-ar mandri cu tine. Eu nu.

Sper ca urmatoarea noastra intalnire sa aiba loc intr-o biblioteca, nu restaurant fast-food. Ramaneti cu bine.”

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.