"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

five × 1 =

seven + ten =

Considerate zi de post și chiar de post negru, pentru că este ziua în care Iisus a fost răst1gnit pe cruce, vinerea este plină de obiceiuri și superstiții care trebuie respectate cu sfințenie. Iată despre ce este vorba.

loading...

Nu mâncați vineri seara usturoi

Tradiția spune că cine ține post în ziua de vineri,își va îndeplini toate dorințele. De asemenea, nu e bine să mâncați usturoi vineri seara, pentru că sâmbăta dimineața se crede că se vor împărtăși îngerii.

Totodată, se crede că fetele necăsătorite care își vor tăia unghiile în ziua de vineri, vor rămâne nemăritate.

În plus, vinerea nu bine să coși, iar femeile nu ar trebui să muncească. Nu începe o afacere vineri, pentru că nu o vei duce la bun sfârșit și nu face cununia civilă, pentru că se crede că mirii nu vor avea o viață lungă.

O zi cu o importanță deosebită este Vinerea Mare, când se spune că persoane care va coase va atrage multe nen0rociri asupra ei. În schimb, ca să fii ferit de boli tot anul e bine să faceți o baie într-o apă, înainte ca soarele să răsară.

Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.