"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

4 × 3 =

11 − one =

O modalitate ușoară de a determina cât de dezvoltată este inteligența ta emoțională.

loading...

Persoanele cu inteligență emoțională dezvoltată își folosesc conștientizarea de sine ca un avantaj pentru evaluarea situației, acceptând punctul de vedere al altcuiva, abținându-se de la critici.

Deci, dacă te gândești rațional la circumstanțe, fără a recurge la dr4mă, atunci vei putea ajunge la o decizie diferită și mai sensibilă.

O persoană care demonstrează un nivel ridicat de inteligență emoțională are capacitatea de a vedea întreaga imagine și, în același timp, două părți ale problemei.

Aceasta este capacitatea de a pătrunde în sentimentele celorlalți pentru a lua în considerare posibilitatea obținerii unui alt rezultat.

Și asta nu poți face fără empatie.

Psihologul și scriitorul Daniel Goleman spune așa:

„Dacă nu sunteți capabil să vă controlați emoțiile anxioase, dacă nu știți să simpatizați și să aveți o relație normală, atunci abilitățile dvs. mentale nu contează, pentru că nu puteți ajunge departe.”

De aceea, persoanele cu inteligență emoțională dezvoltată sunt atât de active în legătură cu adevăratul lor eu, mai ales în relațiile cu ceilalți. Ei vorbesc din toată inima, nu se ascund în spatele unei măști.

Și, într-o situație stresantă emoțional, ei sunt întotdeauna primele care își asumă responsabilitatea, dacă au făcut o greșeală.

Acesta este un exemplu de integritate și autenticitate, ajutându-i pe cunoscuții și angajații lor, care și ei au făcut o greșeală, să mărturisească deschis: „Am greșit”

7 întrebări pentru a determina nivelul IQ-ului

Pentru a verifica dacă ești o persoană cu un IQ ridicat, răspunde la următoarele întrebări, dar fă-o doar dacă poți răspunde cu „Da!”

1. Îți dai mereu seama de sentimentele tale și înțelegi motivul apariției lor?

2. Îți recunoști limitele, punctele slabe și punctele forte?

3. Te poți recupera rapid după ce ai experimentat emoții stresante și situații de confl1ct?

4. Ești capabil să înțelegi sau să simți ce experimentează cealaltă persoană, punându-te în locul său?

5. Trăiești cu o perspectivă pozitivă și pe principiul unei jumătăți de pahar plină?

6. Te simți confortabil cu cine ești ?

7. Ești capabil să ierți și să uiți trădarea altcuiva?

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.