"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

five × 4 =

3 × 3 =

Ceea ce spui determină cine ești…

loading...

Încrederea în sine nu este ceva pe care ori îl ai ori nu. Mai degrabă, este o abilitate pe care trebuie să o exersezi, să o dezvolți și să o crești în tine.

Acest lucru este important, în primul rând pentru că dacă îți construiești personalitatea în jurul presupunerii că „nu sunt încrezător în mine”, o poți construi și pe o bază complet diferită – să zicem, pe „Sunt încrezător în mine și Voi deveni și mai încrezător pe viitor. ”

Acesta este un mod de gândire mult mai pozitiv și mai util, un mod de creștere, spre deosebire de un mod de stagnare și care afectează în mod semnificativ viața. Te schimbă din interior și, în curând, aceste schimbări încep să se manifeste în tot ceea ce faci.

Una dintre cele mai ușoare metode de a practica încrederea în sine este prin discursul tău…

Iată câteva cuvinte pe care ar trebui să nu le mai folosești dacă vrei să devii mai încrezător:

1.„Încerc”

Ca în fraza: „Voi încerca să ajung la această întâlnire”.

În acest context, cuvântul „încerc” înseamnă „nu vreau să fac asta și, cel mai probabil, nu o voi face, dar o voi spune ca și cum aș putea să o fac, astfel încât să nu te enervezi pe mine.”

Acest cuvânt este adesea folosit de către oamenii care încearcă să mulțumească pe toată lumea și cărora chiar nu le place să răspundă „nu”, chiar și atunci când nu doresc sau nu pot face ceea ce li se cere. Ei spun „voi încerca” pentru a evita respingerea directă.

Oamenii siguri nu fac asta. În schimb, ei urmează sfaturile Maestrului Yoda: „Fă-o. Sau nu o face deloc. ”

2.„Poate”

„Poți să termini înainte de vineri?”

De regulă, când auzim o astfel de întrebare, instinctiv știm răspunsul la aceasta. Știi cât de ocupat ești și dacă ai timp și energie pentru un alt proiect.

Cu toate acestea, atunci când ne lipsește încrederea în sine, ne lipsește hotărârea de a spune nu, prin urmare, ca răspuns, deseori murmurăm ceva de genul „poate”, în speranța că prin tonul vocii tale, o persoană va înțelege totul și va renunța la cerere.

O persoană sigură de sine, în loc să murmure „poate”, va spune clar „nu”, mai ales dacă știe că acest lucru este adevărat.

3. „Nu voi reuși”

Oamenii siguri pe sine fac greșeli? Desigur, pentru că sunt tot oameni. Dar nu și-au tăiat aripile niciodată, spunând că nu vor reuși. Sunt gata să își asume riscuri, pentru că știu că, dacă ceva nu se va rezolva, vor rămâne în picioare și vor încerca din nou.

Soarta îi îngenunchează în mod repetat, dar de fiecare dată se ridică în picioare.

4.„Niciodată”

„Nu va funcționa niciodată”.

Încrederea în sine este indisolubil legată de creativitate.

Ce este creativitatea?

Este asigurarea că poți găsi întotdeauna o soluție dacă ești deschis la oportunități. La fel ca și disponibilitatea de a avea încredere în această abilitate, chiar dacă până acum nu ai niciun răspuns la întrebarea existentă.

Și, prin urmare, la oamenii siguri de sine, sintagma „Nu va funcționa niciodată” se transformă în „Pentru pentru a o rezolva, trebuie să fiu creativ. ”

5.„Așa e?”

Dacă vorbim despre cunoștințe, atunci oamenii care își încheie fiecare afirmație cu sintagma „Așa e?”, cel mai adesea fac acest lucru pentru a se proteja, obținând acordul interlocutorului.

Dar oamenii siguri pe sine nu au nevoie de interlocutor pentru a fi de acord cu ei tot timpul.

În loc să-l întrebi în mod ingrijorator pe interlocutor „Așa este?” după fiecare frază, încearcă să îți prezinți punctul de vedere sau opinia și după aceea poți să îl întrebi pe interlocutor: „Ce părere ai despre asta?”

Alexandra Pîrvan

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.