"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

16 + eighteen =

1 × 3 =

Sfanta Mare Mucenita Eufimia este praznuita azi, 16 septembrie, in calendarul ortodox. Sfanta Mare Mucenita Eufimia este intre sfintii zilei cinstiti de credinciosii ortodocsi, conform Calendarului ortodox 2019, pentru data de 16 septembrie.

loading...

In aceasta zi sfanta, toti credinciosii sunt invitati sa citeasca o Rugaciune speciala pentru iertarea pacatelor si luminarea mintii.

Iata mai jos si textul rugaciunii:

”Primind cununa muceniciei prin nevointa, mucenita, ceea ce esti propovaduitoare lui Hristos, ti s-a incredintat cartea dogmelor dreptei credinte, Sfanta Eufimia; pe care luand-o din mainile celor din Sobor, te arati ca un stalp viu al Ortodoxiei.

Ceea ce esti fericita intre femei, avand Darul Celui Preainalt in loc de zestre, cantand, laudai pe Hristos in veci. Fiindu-ti cugetul intarit de dragostea Mirelui, ti-ai dat trupul celor sfinte. Pentru aceasta, traiesti acum in veci.

De aceea, sfanta mucenita, in aceasta sfanta zi, nu trece cu vederea pe cei ce au trebuinta de ajutorul tau, sfanta mucenita, care te lauda pe tine si te preainalta intru toti vecii si ajuta-ne sa trecem cu bine prin greutatile vietii si da-ne noua mintea limpede ca sa-l cinstim si laudam pe Domnul nostru.

Sa laudam, sa binecuvantam si sa ne inchinam Domnului, cantandu-I si preainaltandu-L pe Dansul intru toti vecii.

Pe Imparatul Ceresc, pe Care Il lauda Ostile ingeresti, laudati-L si-L preainaltati intru toti vecii, asa sa ne ajute Dumnezeu.

Amin!”

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.