"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

2 × four =

2 + 6 =

Din experienta mea personala as da urmatorul sfat: cand te gasesti in partea de jos a prapastiei sa nu disperi, iar, daca ai ajuns in varful muntelui, sa nu ametesti. Sa stiti ca aceasta a doua primejdie este mai mare decat prima: sa ametesti cand ajungi sus.

loading...

Pentru ca atunci cand esti in partea de jos a prapastiei apelezi la rugaciune, ca izvor de putere, insa cand ai ajuns in varful muntelui uiti de ea scrie produsemanastiresti.ro.

Aceasta nu inseamna ca trebuie sa solicitam vesnic de la Dumnezeu partea de jos a prapastiei, dar, fat4l­mente, intr-o groapa adanca sau mai putin adanca aproape fiecare dintre noi cadem o data sau de doua ori in de­cursul unei vieti.

Este important sa avem aceasta unealta, care este rugaciunea ne­sofisticata, fara pretentii, fara sfintenie, care, insa, te sfinteste prin sfintenia ei, prin care simti ca nu mai esti singur, prin care simti ca te insoteste in primejdie, ca te insoteste in boala, ca-ti intinde o mana. Este suficient ca tu sa fii receptiv.

Zilele trecute ma intreba un foarte rafinat intelectual, pe care l-am intalnit in Cluj:

“Ce se intampla cu experienta mea de fiecare zi? Eu sunt un om de rand. Intalnirea mea cu Dumnezeu poate sa fie permanenta?” I-am spus: “Depinde de dumneata, nu depinde de Dumnezeu. El este intotdeauna gata. Important e daca tu, ca om, ai suficiente antene pentru El sau daca devii receptiv la Dumnezeu.” Iata, de exemplu, o floare a campului: dimineata roua pluteste in aer, iar floarea, daca isi deschide cupa, primeste roua, dar daca nu si-a deschide, nu o primeste. Roua exista si este gata sa roureze, im­portant fiind ca sufletul omului, asemenea unei flori, sa se deschida catre Dumnezeu. Daca se deschide, intalnirea dintre Dum­nezeu si om prin rugaciune, prin con­templatia mistica si prin trairea adanca, duhovniceasca are loc si devine un uni­cat in viata omului.

Extras din Mitropolitul Bartolomeu Anania, Rugaciunea, izvor de putere in incercarile vietii, Editura Doxologia, p. 37-38

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.