"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

eight − one =

five × 3 =

Victor Sera este elevul clujean care a obtinut premiul I la Olimpiada Internationala de limba si literatura latina.Elev in clasa a XII-a la Liceul de Informatica „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, el a reusit sa obtina acest rezultat in clasamentul international.

Premiul a fost insotit de o elogioasa motivatie a comisiei de evaluare:

„Mesajul textului lui Horatius este exprimat clar, printr-o traducere cursiva, fidela textului original. Comentariul literar, construit de o maniera precisa si originala in acelasi timp, bogat in interpretari stilistice adecvate, dezvolta tema propusa in mod pertinent, erudit si exhaustiv”, scrie wawlist.com.

Elevul a fost pregatit de prof. dr. Alexandru Cristian Dudau de la Colegiul National „Gheorghe Sincai” din Cluj-Napoca.La olimpiada din echipa Romaniei a mai facut parte si elevul Paul Horea Hossu din clasa a XII-a de la Colegiul National „Gheorghe Sincai” din Cluj-Napoca.Olimpiada a avut loc la Venosa, in Italia,fiind considerata una dintre cele mai prestigioase competitii umaniste din invatamantul preuniversitar european si fiind recunoscuta de UNESCO pentru promovarea excelentei in educatie si a patrimoniului cultural universal.

Victor spune ca latina l-a fermecat, asa ca de la pasiune la performanta, pentru el a fost un singur pas.Desi a obtinut aceste rezultate impresionante la Olimpiada Internationala de limba si literatura latina, tanarul spune ca doreste sa urmeze in continuare o cariera in informatica.

„Eu, personal, o vad foarte diferit de orice alta limba, cred ca as descrie-o cel mai bine ca o pofta pentru mister. Latina are ceva anume ce ne atrage pe unii dintre noi. Necesita mult timp de pregatire, dar acel timp poate oricine sa il investeasca daca ii place cu adevarat o materie. Pot sa spun ca niciun minut din studiul meu nu a fost fortat. Toate orele pe care le-am petrecut invatand s-au simtit. A fost o placere, de altfel. Planuiesc sa merg la o facultate de informatica, asa ca pentru mine acest rezultat e mai mult simbolic”, a spus Victor Sera.

Noi ii dorim succes in continuare in tot ceea ce face si ne dorim sa ajunga acolo unde doreste.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.