"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

17 + 15 =

17 − fifteen =

Majoritatea oamenilor nu se pot ruga in cursul zilei, de aceea trebuie sa afli un timp, oricat de scurt, cand sa-ti amintesti de Dumnezeu.

Dimineata te trezesti cu ganduri despre ce trebuie facut in ziua aceea. inainte de a incepe sa lucrezi si a te adanci cu totul in inevitabila forfota a zilei, dedica macar cateva minute lui Dumnezeu. Stai inaintea lui Dumnezeu si spune: „Doamne, Tu mi-ai dat aceasta zi. Ajuta-ma sa o petrec fara de pacat, fara de pata. Apara-ma de tot raul si necazul”. Si cheama binecuvantarea lui Dumnezeu asupra zilei care incepe, scrie altarulcredintei.md.

De la un capat la celalalt al zilei, straduieste-te sa-ti amintesti de Dumnezeu mai frecvent…

Daca nu te simti bine, indreapta-te spre El in rugaciune: „Doamne, nu ma simt bine. Ajuta-ma!” Daca te simti bine, spune-I lui Dumnezeu: „Doamne, slava Tie! Iti multumesc pentru aceasta bucurie.” Daca esti ingrijorat in privinta cuiva, spune-I lui Dumnezeu: „Doamne, imi fac griji pentru el. Sunt ingrijorat in privinta lui. Ajuta-l!” Si asa mai departe de-a lungul intregii zile: pune in rugaciune tot ce ti se intampla.

Cand ziua e pe sfarsite si te pregatesti sa te culci, cugeta la ce ai facut in timpul zilei, multumeste-I lui Dumnezeu pentru toate lucrurile bune care s-au petrecut si fa pocainta pentru toate acele fapte netrebnice si pacate pe care le-ai savarsit in timpul zilei.

Cere-I lui Dumnezeu ajutor si binecuvantare pentru a trece cu bine noaptea. Daca inveti sa te rogi astfel in timpul zilei, vei observa curand ca viata ta a devenit mult mai receptiva

Oamenii isi justifica adesea retinerea de a se ruga invocand faptul ca sunt prea ocupati si covarsiti de cele pe care trebuie sa le faca.

Da, multi dintre noi traim intr-un ritm diferit de cel al oamenilor din vechime. Uneori avem de facut foarte multe lucruri in timpul zilei. Dar in viata intotdeauna exista anumite clipe de ragaz. De exemplu, e posibil sa fim nevoiti sa asteptam timp de trei, cinci minute autobuzul; daca luam trenul, poate si mai mult. Macar aceste pauze sa le folosim pentru rugaciune; cel putin sa nu fie clipe irosite.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.