"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

eleven − four =

20 + 16 =

„Sufletul traieste mult pe pamant si iubeste frumusetea pamantului; iubeste cerul si soarele, iubeste gradinile frumoase, marea si raurile, padurile si campiile; iubeste sufletul si muzica si toate aceste lucruri pamantesti desfateaza sufletul. Dar cand cunoaste pe Domnul nostru Iisus Hristos, atunci nu mai vrea sa vada nimic pamantesc.”

„Tu zici: „Cutare e rau si e bine sa 4rda in focul iadului”. Dar te intreb: „Daca Dumnezeu ti-ar da un loc bun in rai si de acolo ai vedea 4rzand in foc pe cel caruia i-ai dorit ch1nurile iadului, nu-ti va fi mila de el, oricine ar fi, chiar daca e un dusman al Bisericii?” Sau vei avea si tu o inima de fier? Dar in rai nu e nevoie de fier. Acolo e nevoie de smerenie si de iubirea lui Hristos, care are mila de toti.”, scrie altarulcredintei.md.

„Ma rog Tie, Milostive Doamne, da tuturor noroadelor pamantului sa Te cunoasca prin Duhul Sfant.”

„…iubirea lui Dumnezeu e raiul desfatarilor in care traia inainte de cadere parintele nostru Adam.”

„Cand pacea lui Hristos vine in suflet, atunci el este bucuros sa sada ca Iov pe gunoi si sa-i vada pe ceilalti in slava; atunci sufletul se bucuros ca e mai rau decat toti.”

„Tu zici: „Viata mea e amara”. Dar eu iti voi spune sau degraba Domnul Insusi iti spune: „Smereste-te si vei vedea ca nenoricirile tale se vor preface in odihna asa incat te vei minuna si vei spune.”

„Sufletul celui smerit e ca marea: daca arunci o piatra in mare, ea tulbura pentru un minut fata apelor, dupa care se duce in adancuri. Asa se cuf-unda intristarile in inima celui smerit, caci puterea Domnului e cu el. Unde locuiesti tu, suflet smerit? Cine viaza intru tine? Si cu ce te-as putea asemana? Tu arzi limpede ca soarele, dar nu te mistui si incalzesti pe toti cu caldura ta. Al tau este pamantul celor blanzi, dupa cuvantul Domnului. Tu esti asemnea unei gradini in floare in mijlocul careia e o preafrumoasa casa in care ii place Domnului sa locuiasca. Pe tine te iubesc cerul si pamantul.”

Extrase din cartea „Intre iadul deznadejdii si iadul smereniei”, editura Deisis

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.