"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

5 × three =

five × 4 =

Oare poate pacatosul sa se pocaiasca de toate pacatele vietii lui in doar zece zile? Dupa mare milostivirea si indurarile lui Dumnezeu, poate!

loading...

In timpul domniei imparatului Mauriciu, haladuia un talhar vestit in imprejurimile Constantinopolului. El era spaima tuturor celor ce locuiau si in Marea Cetate si in imprejurimile ei. Intr-o zi insusi imparatul i-a trimis acestui vestit talhar o cruce pretioasa in dar, aratandu-i prin aceasta ca nimic rau nu i se va intampla daca se va preda. Talharul a luat crucea si s-a predat. Sosind la Constantinopol, el a cazut cu fata la pamant inaintea imparatului si i-a implorat iertarea, scrie ortodoxia.me.

Imparatul si-a tinut cuvantul si l-a iertat, dandu-i drumul in pace. Indata dupa aceasta talharul s-a imbolnavit greu, si si-a simtit sfarsitul aproape. El s-a pocait cu amar de toate pacatele lui si s-a rugat cu lacrimi lui Hristos ca sa il ierte, asa cum il iertase si imparatul. El a varsat atat de multe lacrimi la rugaciunile lui, incat a udat cu totul un stergar mare.

Dupa zece zile de plans si rugaciune, talharul cel pocait s-a savarsit din viata. In noaptea in care a plecat la cele vesnice, doctorul lui a avut o vedenie minunata: pe cand sufletul talharului tocmai iesise din trup, el a vazut in jurul lui multime de diavoli ca niste barbati negri, care tineau in maini bucati de hartie pe care erau trecute pacatele lui. Dar au venit acolo si doi ingeri luminosi. Acestia au adus o balanta pe care au pus-o la mijloc, intre ei si demoni. Acestia din urma s-au aruncat bucurosi si au ingramadit pe unul din talere toate grelele pacate ale talharului. Iar celalalt taler a ramas gol. Atunci ingerii s-au sfatuit intre ei «Ce vom aseza aici? Sa cautam, poate vom gasi ceva bun.»

Atunci in mainile unuia dintre ingeri s-a aratat stergarul cu totul ud de lacrimile de pocainta ale talharului. Ingerul l-a pus cu grabire pe celalalt taler, si asa s-a vazut ca stergarul a fost mult mai greu decat hartiile drac1lor. Atunci d1avolii s-au risipit urland deznadajduiti, iar ingerii au luat sufletul talharului pocait si l-au dus la Rai, slavind pre Iubitorul de oameni Dumnezeu.

Sfantul Nicolae Velimirovici

Proloagele de la Ohrida, Cugetare, 18 octombrie

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.