"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

5 + 10 =

seventeen − 13 =

Libertatea e pretioasa numai dupa ce o pierzi…

Sau cel putin asa pare sa gandeasca omul nostru. Omul toata viata lui cauta sa fie liber, dar nu-si da seama de darul libertatii decat atunci cand e prea tarziu.

Libertatea este in trup dar si in inima. Libertatea este in miscare dar si in cuget, in inteligenta. Omul este liber pe cat de destept este, pe cat de sincer iubeste, pe cat de atasat este de valorile cele inalte ale credintei.

Suntem liberi in masura in care ne asumam misiunea pentru care ne-am nascut, in masura in care ne facem treaba cum se cuvine. A fi liber nu inseamna trandaveala si uitare de sine, inseamna implinirea destinului tau de om.

Libertatea nu insemna sa fac ceea ce vreau, caci, de multe ori, facand ceea ce vrem, facem voia d1avolului. Libertatea se cunoaste in discernamantul omului, in capacitatea lui de a alege intre bine si rau. Omul trebuie sa constientizeze faptul ca numai in adevar poate trai liber, ca in lumea aceasta este si multa amagire, de care el trebuie sa se fereasca.

Asta n-au inteles comunistii, ca sufletul pe cruce castiga adevarata libertate, ca toate metodele lor de t0rtura, toate metodele de reeducare psihica au facut mai multi sfinti decat robi, au sfintit pamantul tarii cu sa nge de mucenici.

Libertatea e greu de dus pentru oamenii care nu traiesc in timpul vietii lor, iar crestinii nostri ajung greu din trecut in prezent.

Parintele Iustin Parvu

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.