"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

nineteen − three =

4 + 2 =

Cunostinta cea din patanie sau invataturile din durere – singura cale care poate invata ceva pe oameni.

Noua, toate necazurile ne vin de la greseli, nu de la Dumnezeu. El numai le ingaduie si spala cu ele vinovatiile noastre. Oamenii insa, tare greu pricep ca indreptarea prin necazuri dovedeste nu parasirea lui Dumnezeu, ci milostivirea Lui. Ba chiar, prin aceea stim ca Dumnezeu are grija de noi, daca vom avea necazuri, scrie ganduridinierusalim.ro

Fiind Atotbun si Atotintelept, ne poarta de grija si ne spala cu milostivire, ori vrem, ori nu vrem, ori pricepem acum, ori vom intelege pe urma.

Căci: „Dumnezeu este indelung rabdator si mult milostiv, dar nepedepsit, nimic nu lasa” (Naum 1, 3). El asteapta o vreme sa vada: ne grabim noi cu pocainta de bunavoie sau nu; invatam din necazurile altora sau asteptam sa ne spargem si noi capul de ele, ca si ei?

Dumnezeu vrea sa ajute pe toti, dar nu toti primesc purtarea Sa de grija. Asa se face ca sunt oameni pacatosi care n-au necazuri. Pe acestia i-a lepadat Dumnezeu. Caci stiindu-le firea, precum ca nu au leac si nu pricep nimic din ocarmuirea Sa, ii lasa in pacatele lor.

Extras din Parintele Arsenie Boca, mare indrumator de suflete din secolul XX, Ed. Teognost

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.