"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

five × 4 =

19 − one =

Un om de afaceri a cumparat o piatra pretioasa din Africa de Sud, care era mare cat un galbenus de ou. Insa, barbatul s-a indispus foarte mult cand a vazut ca in interiorul acesteia a fost descoperita o fisura. Noul proprietar i-a aratat piatra pretioasa unui bijutier, in speranta ca acesta o sa-i dea un sfat, cum sa procedeze cu ea.

loading...

Mesterul a clatinat impresionat din cap si a spus:

-Aceasta piatra pretioasa poate fi despicata in doua bucati, din care vor iesi doua diamante superbe si fiecare dintre ele va fi mult mai scump. Dar problema este, ca o lovitura neatenta poate distruge aceasta minune a naturii si o poate transforma intr-o gramada de pietricele marunte. Acestea vor fi mult mai ieftine, decat valoreaza piatra acum. Eu nu risc si nu ma apuc sa fac aceasta lucrare, scrie povestiri.ro.

Acelasi lucru i-au spus si alti bijutieri din multe tari, unde barbatul calatorea. Atunci, cineva l-a sfatuit sa apeleze la un bijutier batran din Amsterdam, care avea maini de aur.

Imediat, omul de afaceri a zburat spre Amsterdam si l-a gasit acolo pe batranul bijutier. Analizand cu interes piatra pretioasa, bijutierul a inceput sa il avertizeze de risc. Dar barbatul i-a spus, ca stie totul pe de rost. Si bijutierul a cazut de acord sa-l ajute, spunandu-i pretul pentru lucru.

Bijutierul intelept i-a inmanat piatra tanarului ucenic, care statea nu departe cu spatele la ei si isi vedea de treburile lui. Luand piatra, baiatul a fixat-o si a dat o lovitura peste ea cu un ciocan special, desfacand-o exact in doua bucati, pe care i le-a intors bijutierului. Uluit, proprietarul diamantului a intrebat:

-De cat timp lucreaza el aici?

-De trei zile. El nu cunoaste pretul adevarat al acestei pietre si de aceea nu a avut dubii si nu i-a tremurat mana.

Uneori, ceea ce ne pare extrem de dificil, poate fi solutionat destul de usor!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.