"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

thirteen − twelve =

three × 1 =

Odata, l-a intrebat un calugar din Manastirea Sihastria: – Parinte Paisie, ma invaluiesc ispitele si parca nu mai am rabdare!

loading...

Asculta, Parinte, a raspuns batranul. Sa dam slava lui Dumnezeu ca ne incearca cu ispite, cu boli si tot felul de necazuri, aici pe pamant, iar nu dincolo.

Ca daca traim necaliti prin ispite, nu putem sa ne mantuim. Precum este f0cul pentru aur, asa sunt ispitele vietii pentru noi. Ne intaresc, ne calesc, ne dau mai mult credinta, ne smeresc si ne invata sa ne rugam si sa cerem sfat.

Cine este bun, mai bun sa se faca si cine a b1ruit ispita, sa se roage pentru cel care este in ispita. Ispitele le b1ruim prin rugaciune, prin post, prin spovedanie si indelunga rabdare.

Dupa vreme rea vine si vreme buna, cu darul lui Hristos. Sa ne rugam, Parinte, scrie altarulcredintei.md

Iar daca parintii nostri duhovnicesti ne mustra pentru indreptarea noastra, sa nu ne suparam, ca drumul mantuirii este presarat cu ispite. Acum, insa am patit si noi cum a patit Elie, preotul din Legea Veche, cu feciorii lui. Elie si-a cr utat feciorii si nu i-a mustrat la vreme, cand greseau inaintea Domnului, de aceea au pierit cu totii si s-au osandit. Sa ne fereasca Dumnezeu sa avem soarta lui!

Arhimandrit Ioanichie Balan, Parintele Paisie, duhovnicul, Editura Apologeticum, 2005; pg. 16

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.