"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

6 − 3 =

2 × four =

O relatie de cuplu inseamna comunicare, respect, deschidere si multa munca, fara toate acestea si altele pe langa, despartirea pandeste tacuta. Concret ce e de facut., conform sfaturilor psihologilor:

loading...

Observa si lucrurile bune…

… nu doar greselile sau gafele. Cand te concentrezi exclusiv pe negativ aspectele pozitive se dilueaza in ochii tai pana la disparitie, scrie viva.ro.

E dezordonat? Ok, dar poate iti aduce flori, te ajuta la curatenie si e atent la nevoile tale.

Nu mai ataca persoana

Cand iti exprimi o nemultumire arata cu degetul spre comportament, nu spre individ, altfel incepe o lupta care are ca scop apararea.

Nu el este un insensibil, ci comportamentul lui te-a facut sa te simti trista si ai avea nevoie sa te asculte atunci cand esti suparata sau stresata. Tehnicile de comunicare asertiva sunt foarte utile in acest sens.

Pozitivul sa fie dominant

E imposibil ca intr-o poveste de iubire totul sa mearga ca uns, apar si mici disensiuni, neplaceri. Este vital ca paritatea sa fie de 5 experiente pozitive la una negativa.

Iar experientele pozitive pot fi chiar si lucruri foarte mici, precum un zambet, nu ceva maret ca o excursie la Paris ori cercei cu diamante.

Faceti lucruri impreuna

Sigur ca fiecare are nevoie de int1mitate sau de timp singur cu prietenii ori familia din care provine, insa atunci cand se duc vieti separate, impactul asupra relatiei de cuplu este urias.

Impartiti experiente! De la mersul la piata la hobby-uri, excursii, gatit impreuna, o piesa de teatru pe care apoi sa o discutati etc

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.