"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Nu seamana cu Fat-Frumos sau cu Superman? E mai putin atent ca la inceput si are deja burta si putina chelie?

Este cel pe care l-ai ales, sau ti-a fost impus de parinti? Cel mai adesea fiecare isi alege partenerul de viata. Am zice in mod liber, daca lucrurile ar sta asa.

Dar nu prea stau, scrie altarulcredintei.md.

Fiecare il alege pe celalalt c0nstrans de o multime de factori. Ochii dragi si inima sunt si ele unele dintre aceste elemente.

Totusi acceptam sa vorbim despre alegerea facuta ca fiind libera. La o simpla analiza interioara concluzionam cert: e cel pe care l-am ales. De aici si nenumaratele lamentari: Ce mi-a trebuit? De ce n-am deschis ochii mai bine? Prost am fost, nu i-am ascultat pe ai mei! Recunoastem ca de fapt ne-am facut-o singuri.

Dar imaginea asta nu apare decat la suparare, la nervi, in urma unor certuri sau dupa ce am lasat relatia sa se toceasca pana s-a gaurit de tot.

De obicei continuam blazati o relatie inceputa cu prea multa pasiune, ce se stinge nefiind hranita si maturizata cum trebuie…

Acum e vremea sa vedem ce am ales, cum stam, care din intentiile noastre bune de atunci pot fi implinite constant si care sunt foloasele acestei convietuiri. Aici fiecare trebuie sa fie cat mai sincer, fara sa se imb3te cu apa rece, spunand ca totul e minunat, dar si fara sa dram atizeze, fara sa-si faca bagajele

Ia lucrurile asa cum sunt i vezi ce scoti bun din ele! Cheama-L si pe Dumnezeu: cu ajutorul Lui sa te lamuresti, sa te intaresti si sa-ti traiesti viata…

Pe langa un ales al inimii, sotul este cel pe care Dumnezeu a binevoit sa ti-l lase spre ajutor. Mai este tatal copiilor tai. Mai este si cel cu care platesti ratele la casa, planuiesti concediile si speri sa te ajuti la batranete, cand copiii au plecat departe.

Vezi ce poti scoate bun din relatia ta cu sotul, vezi ce se poate imbunatati si ce trebuie evitat. Cu siguranta vei sti sa-ti faci viata plina de bucurie alaturi de el, gaseste numai mijloacele necesare!

Dar in toata stradania ta nu uita ca si tu, si el sunteti oameni, fii ai aceluiasi Dumnezeu, cu puteri, calitati si nevoi, uneori comune, alteori diferite. Aminteste-ti ca nimeni nu e perfect, incearca sa fii realista in aprecierile cuvintelor si faptelor lui.

Fii confidenta sotului. Fii prietena lui cea mai buna. N-o sa aiba nevoie de nici o alta…

Cele mai multe cazuri de infidelitate se bazeaza nu pe nevoia de placere, ci pe nevoia de intelegere, care ramane nesat1sfacuta in familie. Fii desteapta si asculta-l si, chiar daca nu-l intelegi, accepta lucrul acesta, asa, in mod simplu. Asa te smeresti.

Fragment din cartea Cum poti fi smerit de Pr. Serban Tica, Editura de suflet

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.