"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Cu siguranță, toți ați auzit de dafinul pe care mamele și bunicile îl puneau în mâncare pentru a-i da acesteia un gust desăvârșit. Dar puțini sunt cei care știu ce efect are dafinul asupra nervozității și insomniei.

Frunzele de dafin pot fi puse și în pătuțul copilului agitat

Dacă sunteți nervoși sau stresați, țineți în camera în care stați o crenguță sau frunze de dafin, iar cei care nu pot dormi, să le așeze lângă pat. De asemenea, frunzele de dafin îi liniștesc și pe micuții care sunt agitați, dacă le veți pune în pătuțul acestora.

PUBLICITATE

Dacă insomnia persistă, aplicați pe frunte și pe ceafă comprese cu frunze de dafin pe care le înmuiați timp de un sfert de oră în apă fierbinte. De asemenea, puteți arde frunzele de dafin și inhala aroma și vă veți liniști imediat.

Nu în ultimul rând, studiile au arătat faptul că dafinul are și rolul de a înlătura durerile de cap și migrenele, dar are și proprietăți antiseptice, antioxidane, digestive și antitum0rale.

Felicia Iederă

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]