"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

one × 1 =

5 × 2 =

Prin faptul ca Biserica binecuvanteaza unirea trupeasca inauntrul casatoriei nu inseamna ca sunt ingaduite toate…

Sfantul Cosma Etolianul ii sfatuieste pe cei casatoriti: “Sa convietuiti cu buna-cuviinta, ca niste crestini” (Predici 2). Cele neingaduite constituie un pacat grav si primesc mustrare. Si una dintre cele mai mari binefaceri pe care le poate oferi sotia buna sotului ei este sa-l impiedice de la astfel de pacate.

Unii soti evlaviosi isi pun probleme daca ar trebui sa aiba icoane in dormitorul lor…

Raspunsul este da! Tocmai pentru ca relatiile lor nu constituie un pacat. Si daca aceste legaturi au drept scop nasterea de copii, atunci dobandesc sfintenie, pentru ca aduc pe pamant un om, inca un „chip” al lui Dumnezeu, inmultind astfel de fiii si madu larele Imparatiei Lui, asa cum spune arhimandritul Sofronie (+1993), staretul Manastirii Ioan Botezatorul din Ess3x, Anglia, scrie altarulcredintei.md.

Si chiar daca nu exista icoane in casa, Dumnezeu este pretutindeni si intotdeauna prezent, fie ca-L vedem sau nu, prin mijlocirea icoanelor. Prin urmare, trebuie ca intotdeauna sa lucram ca si cum am avea in fata sfanta Lui icoana, asa cum facea Prorocul David (v. Psalul 15, 8).

Din Arhim. Vasilios Bacoianis, Casatoria, Editura Tabor, Bucuresti, 2010, p. 35

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.