"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Vorbe care trădează neîncrederea, descriere făcută de un renumit psiholog…

”Spune-mi ce vorbe folosești, ca să îți spun cine ești, am putea spune, parafrazând un vechi proverb românesc. Asta pentru că de cele mai multe ori ne dăm seama ce hram poartă un om, doar dacă îl auzim vorbind. Cum realizăm dacă acesta are sau nu încredere în el? Fiți atenți la următoarele cuvinte folosite.

Nu rostiți niciodată cred că…

De câte ori nu v-ați întâlnit cu persoane cărora dacă le-ați adresat o întrebare, cât de simplă ar fi fost, ei au început răspunsul cu ”cred că”? Aceștia fac parte din categoria celor cărora le lipsește încrederea în forțele proprii.

Un alt cuvânt care trădează o persoană este…”doar”, acesta arătând că omul este timid și nu are nici un fel de opinie personală.

Cine are încredere în el, nu va spune niciodată ”sper”. El știe clar că lucrurile se vor întâmpla sau nu și nu se îndoiește niciodată.

Nu vă mai cereți niciodată scuze, dacă nu e necesar, dacă nu vreți să păreți că nu aveți încredere în voi și nu mai folosiți niciodată expresia ”voi încerca” sau ”nu pot”.

Persoanele care știu ce vor nu încearcă, ci reușesc. Pot să facă orice își doresc, chiar și atunci când alții nu au încredere în ei. ”

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.