"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

8 − seven =

three × five =

Intotdeauna trebuie sa cerem de la Domnul pacea sufletului ca sa implinim mai usor poruncile Domnului; fiindca Domnul iubeste pe cei ce se straduiesc sa implineasca voia Lui si astfel ei afla mare odihna in Dumnezeu.

Cel ce implineste voia lui Dumnezeu e multumit de toate, chiar daca e sarac, bogat, bolnav sau se chinuie, pentru ca il veseleste harul Domnului. Dar cel nemultumit de soarta lui, care murmura pentru boala lui sau pentru cel ce l-a suparat pe el, acela e bine sa stie ca in el se afla un duh de mandrie care a luat de la el multumirea fata de Dumnezeu.

Chiar daca e asa, nu te mahni, ci straduieste-te cu tarie sa ai nadejdea in Dumnezeu si cere de la El duh smerit; si atunci cand vine la tine smerit Duhul lui Dumnezeu, Il vei iubi si-ti vei gasi odihna, chiar daca vei avea intristari.

Sufletul care are smerenie isi aduce aminte intotdeauna de Dumnezeu si gandeste asa: „Dumnezeu m-a facut, a patimit pentru Mine, imi iarta pacatele si ma mangaie, ma hraneste si poarta de grija de mine. De ce sa-mi fac atunci griji sau de ce sa ma tem, chiar daca m-ar ameninta cu cele sfinte?”

Domnul lamureste tot sufletul care se preda pe sine voii lui Dumnezeu, fiindca El Insusi a zis: „Cheama-Ma in ziua necazului si te voi izbavi, si tu Ma vei preamari” (Psalm 49, 16).

Cuviosul Siluan Athonitul, Intre 1adul deznadejdii si 1adul smereniei, Editura Deisis, 1996, p. 60

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.