"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

6 + 11 =

two × two =

”Sa stiti ca numai oamenii rai se cearta, oamenii buni nu se cearta. Un bun si-un rau nu se cearta, ca cel bun cedeaza si cearta-i gata.

loading...

Zice ca erau intr-o pustie doi calugari si tare bine se intelegeau unul cu altul, scrie altarulcredintei.md.

Si unul dintre ei o zis: Hai sa ne certam si noi o data cum se cearta oamenii din lume. Si celalalt o zis: Hai, da’ eu nu ma stiu certa. Si celalat o zis: Hai, ca te invat eu. Si l-o invatat. Zice: Punem intre noi o caramida si tu sa zici: „Caramida asta-i a mea.” si eu o sa zic: „Ba nu-i a ta ca-i a mea”, si din asta se face inceput de cearta. Si asa or facut. Primul o zis: Caramida asta-i a mea. Si celalalt o zis: No daca-i a ta, ia-o si te du cu ea cu tot! Si n-o mai fost nicio cearta. Bineinteles ca asta a fost, cum am zice noi acuma, o cearta artificiala, asa ca o cearta de scena, de teatru. Da’ cei care se cearta nu fac scene de teatru, ci se cearta asa cum le vine.

Mi-aduc aminte ca atunci cand eram copil se spunea in familie ca si din pricina saraciei, si din pricina necazurilor vin certurile. Si mi se intampla si acum sa-mi spuna oamenii ca se cearta pentru lipsurile in care traiesc. Si eu zic intotdeauna: Bine, dar daca va certati, le rezolvati, treceti de lipsuri prin cearta? Si toti marturisesc ca nu. Deci, cearta nu e un mijloc de inlaturare a raului, ci e o slabiciune a celor care se angajeaza in felul acesta, pentru ca nu castigi niciun ban cand te certi, nu realizezi niciun avantaj cand nu esti in limitele bunei cuviinte. Asa ca oamenii trebuie sa evite tot ce nu aduce nimic pozitiv, ci aduce multa nemultumire si mult negativ in viata de toate zilele.”

Din Sfaturile Parintelui Teofil Paraian, Veniti de luati bucurie, Editura Teognost

loading...
loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.