"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

3 + eighteen =

twelve + 1 =

O priveliste minunata? O dimineata racoroasa pe un varf de munte? Clinchetul talangilor unor vaci pascand intr-o poienita pe coasta muntelui? Sau poate o excursie in Alpi sau o plimbare cu barca pe apele unui lac linistit?

loading...

De ceva timp mi-am dat seama ca un singur lucru te linisteste si te ajuta sa nu fii tulburat si sa scapi de toate gandurile rele…

Poti sa fiu in cel mai frumos loc din lume, daca ma mustra constiinta sau grijile ma rod, atunci nu o sa ma pot bucura de nimic. Poti sa ma duci si pe luna, si-n stele, si pe soare, si-n adancul marii, poti sa-mi arati toate frumusetile lumii dar tot nu as putea sa fiu bucuros pentru ca oriunde m-ai duce port in mine raul pe care l-am facut si patimile care ma chinuie, scrie ortodoxiatinerilor.ro.

Cel mai linistitor lucru din lume e sa nu judeci pe nimeni…

Da, asta ma face sa nu ma mai gandesc la tot raul din lume, ma face sa vad totul cu ochi frumosi. Asta ma ajuta sa incep sa-i iubesc pe ceilalti. Ce mult ma tulbur cand ii vad pe cei de langa mine, pe cei din familie si pe prietenii ca fac rau, si-ncerc sa-i mustru, sa-i corectez, sa-i atentionez dar ei nu se schimba. Ma enervez si le spun acelasi lucru de mai multe ori si ei fac la fel, si le dau tot felul de argumente, si de multe ori ei imi dau dreptate dar fac tot la fel.

Eu nu pot schimba pe nimeni, eu pot sa ma schimb doar pe mine dar si asa imi este foarte greu. Degeaba vad greselile si pacatele altora si-mi fac atatea prejudecati, caci n-o sa pot schimba pe nimeni cu vorbe si cu ganduri rele.

Odata am incercat si am zis ca n-o sa mai zic nimic cand o sa vad ca sotia mea greseste, o sa tac din gura. Si s-a intamplat… si am tacut, si n-am mai judecat-o, n-am mai atentionat-o… si m-am linistit. E foarte greu sa traiesti judecandu-i pe oameni, e o mare povara sa porti pacatele altora in gandul si in inima ta, la un moment dat nu le mai poti duce si cazi.

A purtat Hristos toate pacatele omenirii, le-a luat El asupra Lui. E de ajuns!

De ce sa-l judec eu pe un om pentru care Hristos S-a rast1gnit? Daca ne-ar da Dumnezeu sa vedem tot raul din lume am sfarsi pe loc de frica si de deznadejde. Si la fel daca ne-ar ajuta tot El sa vedem toate lucrurile bune si pe toti oamenii extraordinari din lumea asta la fel nu le-am putea intelege.

Unul greseste mai mult, altul greseste mai putin, dar toti pacatuim, toti suntem vinovati inaintea lui Dumnezeu pentru ca niciunul sa se laude si toti sa ne ajutam unii pe altii sa iesim din acelasi necaz. E greu sa-i judeci pe altii, e un chin sa vezi pacatele celorlalti, si imbatranesti mai repede.

Iubiti pe toti oamenii, aratati-va dragostea in fata tuturor, nu mai judecati inainte, de fapt, nu judecati deloc!

loading...
loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.