"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

one × 1 =

five × five =

Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul, sarbatorit in 20 iulie, a fost fiul lui Sovac, un preot al Legii Vechi, care locuia in cetatea Tesve din Galaad (Israel). De la aceasta cetate provine numele de Tesviteanul al proorocului.

loading...

Sfantul Ilie mai este cunoscut de catre crestini si ca sfantul care aduce ploile. Prin rugaciunile sale, se spune ca a salvat poporul din Israel, dupa ce timp de trei ani si jumatate a fost [email protected], scrie a1.ro

Numeroase traditii si obiceiuri sunt legate de Sfantul Ilie. Sa le descoperim in continuare, mai exact ce este si ce NU este bine sa faci de Sfantul Ilie:

– daca vine vremea rea, NU este bine sa te adapostesti sub lemn de carpen, deoarece [email protected] se ascund in aces lemn.

– tot azi, in ziua sfantului, se spune ca nu trebuie sa se deschida usile si geamurile, ca sa nu intre in casa [email protected] care fug de Sfantul Ilie.

– femeile secera grau pe care il fierb si il consuma cu miere.

– pentru sanatate, oamenii mananca in multe zone fructe proaspete.

– merele se duc la biserica, apoi se consuma. Cine mananca mere inainte sa le duca la biserica va avea parte numai de mere pe lumea cealalta.

– se spune ca daca sunt [email protected] electrice de Sfantul Ilie, alunele seaca, iar fructele fac viermi.

– nu se lucreaza campul de Sfantul Ilie, de teama [email protected] si a gr1nd1nei.

– de asemenea, in ziua sfantului, nu se coase si nu se spala, pentru a nu atrage ghinionul in casa.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.