"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

five × 4 =

four × 5 =

Cand cineva te vorbeste de rau, sa iei de acolo, ca ceva adevarat este. Cand te vorbeste de bine, sa vezi cat e de adevarat, ca si acolo e ceva adeva­rat. Sa dam slava lui Dumnezeu.

Aproapele nostru este oglinda noastra, dar sa nu luam asta in mod absolut. Suntem cu totii subiectivi, inca bolnavi, si suntem ca niste oglinzi concave sau convexe in care ne vedem deformati, mai lati, mai lungi. Sa avem prieteni, sa avem prieteni care sa ne spuna cum ne vedem din afara, si sa discernem in ce ne spun ei, cat ne este de folos.

Dar tineti minte: ce vad eu rau la celalalt, acela este un lucru pe care il am eu in mine. Dar daca vad pe cineva ca isi insuseste un portmoneu, asta nu inseamna ca eu sunt un h0t refulat. Nu! Dar daca zic: „H0tii astia, i-as [email protected] de gat”, daca simt o repulsie, o incarcare sentimentala foarte mare, in­seamna ca m-am lasat de [email protected] de curand sau tare imi pare rau ca n-am [email protected] si eu, scrie altarulcredintei.ro.

Cand avem o incarcatura afectiva foarte mare fata de un defect sau ceva neplacut la ci­neva, atunci e proiectie. Si daca am o admiratie, tot pro­iectie este, ca proiectam si lucruri bune, acele lucruri mi­nunate din noi pe care nu indraznim sa le traim, sa le lucram, si le proiectam pe Parintele, pe maica Siluana. Dar nu as fi atras de niste valori daca nu le-as avea in mine… Sa luam aminte!

Din Monahia Siluana Vlad, Deschide cerul cu lucrul marunt, Editura Doxologia, Iasi, 2013, p. 152-153

Loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.