"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

9 − 1 =

seventeen − fifteen =

Dezamagirea poate fi grea. Cu toate acestea, este important sa inveti sa faci fata dezamagirii intr-un mod care te poate ajuta sa te maturizezi.

loading...

Dezamagirea poate scoate la lumina asteptari nerezonabile

Presupunem ca toata lumea din jurul nostru ar trebui sa actioneze asa cum credem ca este corect. Uneori, putem simti ca daca cineva a promis ceva, ei trebuie sa-si pastreze cuvantul, scrie 7secunde.com.

Cu toate acestea, s-ar putea ca prietenul care nu te-a sunat pur si simplu a uitat sa o faca pentru ca avea alte lucruri la care se gandea. Sau locul de munca pe care nu l-ai primit a fost dat cuiva care a fost pur si simplu mai potrivit pentru asta.

Totusi, odata ce lucrurile nu merg asa cum te astepti, nu poti evita sa te simti trist si dezamagit

Asteptarile nerealiste iti pot umple viata cu o serie de momente nefericite. Presupunerea ca lucrurile se vor rezolva exact asa cum ti s-a promis conduce doar la ranire.

Este imposibil ca ceilalti sa actioneze exact asa cum ai face-o tu. La urma urmei, suntem cu totii oameni diferiti! Nu exista asigurari pentru ca viata este plina de rasturnari si intoarceri si ne poate surprinde in orice moment.

Promitandu-ti ca lucrurile vor merge exact asa cum ai planificat garanteaza doar durerea si suferinta.

Prin urmare, dezamagirea serveste ca un memento pentru a nu mai astepta atat de mult de la altii si de la tine insuti. Nu crea iluzii false si pur si simplu accepta ceea ce poate veni.

Dai prea mult din tine?

Majoritatea situatiilor dezamagitoare apar in timpul relatiilor. La urma urmei, pentru unii, o stima de sine scazuta poate determina sa te bazezi pe altii pentru sprijinul emotional.

Dintr-o data, s-ar putea sa te afli in cautarea aprobarii altora. Te poti simti fericit numai daca cei din jurul tau iti permit sau depinzi de oameni pe care tu ii simti ca sunt importanti pentru a dicta cum trebuie sa te simti.

Daca un prieten anuleaza planurile, s-ar putea sa te simti deprimat. Sau, daca cineva iti schimba planurile in ultimul minut, poate ca esti intr-un montagne rousse al emotiilor.

Stima de sine poate deveni atat de scazuta incat sa cauti refugiu emotional in alte persoane. Te astepti ca acestia sa ofere aprobarea de care ai nevoie pentru a te simti fericit, chiar daca tu esti cel care trebuie sa-i faca sa se simta bine, si dai prea mult din tine pentru ei.

Faptul ca dezamagirea este prezenta in viata ta iti spune sa nu te mai gandesti atat de mult la ceilalti si sa incepi sa te concentrezi pe tine insuti.

Nu mai cauta aprobarea externa. Nu mai hrani stima de sine scazuta. Este timpul sa te pui mai intai pe tine si sa cauti fericirea care se afla in interior.

Viata este plina de lectii

Invatam doar cand ceva ne face rau. Cand ne doare atat de mult, nu avem de ales decat sa incercam sa vindecam ce ne face rau.

Asa poate ajuta dezamagirea, suferinta si durerea emotionala. Ele te pot ajuta sa iti dai seama ca exista probleme care trebuie rezolvate. Oamenii din jurul tau nu trebuie sa se schimbe. Tu trebuie sa o faci.

Viata este plina de nenumarate lectii. Uneori, lasam vinovatia sa obtina ce e mai bun de la noi si, uneori, ne jucam de-a victima.

Cu toate acestea, niciunul din aceste lucruri nu iti va rezolva problemele. Problemele tale se vor incheia numai atunci cand vei incepe sa te tratezi bine, vei practica dragostea de sine, nu vei mai fi asa de dur cu tine insuti si nu vei incepe sa te pui pe primul loc.

Desi poate fi dificil, va veni momentul cand vei obosi sa fii dezamagit tot timpul. Vei incepe sa realizezi ca nu este nevoie ca ceilalti sa te influenteze negativ.

Numai dupa ce ne-am impiedicat din nou de acelasi obstacol, invatam sa-l depasim in cele din urma.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.