"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Poate fi vorba atat de tristete, cat si de bucurie ,sau furie. Unii oameni considera ca plansul este un semn de slabiciune, dar nu in zadar se spune ca un, om cu adevarat curajos este cel care nu se teme sa-si arate lacrimile.

Pare uimitor, dar plansul este de fapt benefic pentru sanatate. Iata ce spun psihologii despre oamenii care plang des si cu orice ocazie:

1.Plansul indica un om bun la suflet si un prieten devotat – Mai ales in momentele dificile, cand tu poti plange pe umarul sau si el pe umarul tau. E suficient sa, versi o lacr ima, sa iti exprimi toata durerea si sa te deschizi omului care te intelege si te compatimeste, scrie 7secunde.com.

2.Plansul e o dovada ca nu va este frica de propriile sentimente – Problemele in familie, stresul, furia, ura, tristetea, dezechilibrul hormonal, anumite boli sau chiar un film sau un cantec emotionant – toti acesti factori va pot sensibiliza, facandu-va sa incepeti a plange. Atunci cand nu evitati sa o faceti, capatati intelegerea si compasiunea celor din jur, iar dvs. va umpleti de puteri pentru a depasi situatia dificila.

3.Va puteti gestiona stresul – Atunci cand va permiteti sa plangeti in orice situatie, acest fapt actioneaza ca un fel de curatare, ca o eliberare de gandurile apasatoare. Iar daca le tii mult in tine si nu le lasi sa iasa, s-ar putea sa te ciocnesti cu niste probleme serioase de ordin psihologic si chiar psihic.

4.Plansul indica un om puternic, pe care nu il atinge reactia celor din jur – Noi uneori simtim o slabiciune si o disperare atat de mare, incat ne inchidem in noi insine. Incercand sa ne ascundem durerea dupa un zambet fals, facem de fapt o mare greseala atat fata de cei din jur, cat si fata de noi insine.

Oamenii care nu se tem sa planga sunt cei mai puternici, caci ei isi pot controla emotiile. Daca ne abtinem de la plans, ne punem sanatatea in pericol!

De multe ori noi ca oameni cand observam pe cineva ca plange ne cuprinde o stare de mila si nu e un lucru rau aceast sentiment. Eu cred te face sa simti ca traiesti, esti viu si te ajuta sa realizezi ca esti uman sau om. Oamenii cei mai puternci din istorie au plans, ei au trait pe acest pamant si chiar au plans.

Unul dintre acesti oameni a fost Mantuitorul Hristos. Da, El a plans. In Sfanta Biblie avem scrie de mai multe ori unde ne arata ca Mantuitorul a plans. Lui i-a pasat de cei din jur si in sufletul lui s-a produs mila si durerea ce au dat nastere la lacrimi sincere. Asa ca, oameni buni nu va rusinati ca ce vor spune cei din jur vostru daca lacrimati. De multe ori ne ascundem lacrimile sau ne e teama ca ne vede x sau z. Nu va mai temeti!

Nu uita ca indiferent prin ce treci Dumnezeu iti vede lacrimile, chiar ti le aduna si le pune in burduful Sau. De ce? Pentru ca ca ai valoare in ochii lui si te iubeste. Dumnezeu sa-ti mangaie sufletul si inima. Durerea ta sa ti-o faca in bucurie, si amarul tau in fericire. Amin

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.