"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

5 × 3 =

4 × 4 =

Este foarte important la fiecare intalnire cu copilul sa ii acordati 3 minute in care sa va povesteasca ce a facut de-a lungul zilei

loading...

Cat timp petreceti cu copilul dupa munca? Din punct de vedere tehnic, avem nevoie de aproximativ 30 de minute pentru a gati cina pentru ei, aproximativ 15 minute pentru a citi o carte si doar o clipa pentru a-i saruta de noapte buna.

Cu toate acestea, potrivit expertilor, intre aceste perioade exista 3 minute care pot fi cele mai importante ale zilei.

Un psiholog cunoscut de la noi a explicat regula de 3 minute si, potrivit lui, daca urmati aceasta regula, veti avea parte de increderea copilului dumneavoastra chiar si atunci cand sunt adolescenti.

Regula de 3 minute

Aceasta regula spune ca trebuie sa va intalniti in fiecare zi copilul ca si cand nu v-ati mai fi vazut de mult timp (chiar daca nu v-ati vazut timp de 5 minute cat timp ati fost la magazin).

Este important sa coborati la nivelul ochilor copilului si sa petreceti 3 minute imbratisandu-l si intrebandu-l ce s-a intamplat cat timp ce ati fost plecat.

Urmati aceasta regula atunci cand va luati copilul de la gradinita, scoala sau cand va intoarceti acasa de la serviciu.

De ce este necesar

Potrivit psihologului, in primele minute dupa ce va veti vedea copilul, acesta va va spune toate informatiile pe care si le poate aminti, scrie mesajeinspirationale.com.

Consecintele ignorarii regulii de 3 minute pot varia, in functie de caracterul copilului. Cineva care nu are sansa de a spune totul parintilor atunci cand poate, nu va vorbi despre lucruri foarte importante si, de-a lungul timpului, unele fapte nu vor parea suficient de importante pentru a fi discutate.

In acest caz, parintii ar putea fi privati de multe aspecte foarte importante din viata copiilor lor.

Alti copii vor continua sa vorbeasca toata seara, reamintindu-si lucruri noi de fiecare data si, in cele din urma, vor avea o poveste completa.

Parintii unui astfel de copil risca sa nu auda prea multe lucruri, deoarece, pentru ei, un copil vorbaret va deveni in cele din urma zgomot de fundal.

Recomandari suplimentare

Este important sa retineti ca regula de 3 minute nu inseamna ca ar trebui sa va petreceti doar 3 minute pe zi cu copilul.

Aceasta inseamna doar ca trebuie sa petreceti 3 minute cu copilul imediat dupa ce le-ati intalnit, pentru a va asigura ca auziti tot ce este important pentru copil sa va impartaseasca.

De asemenea, pentru a ajunge la un nivel de intelegere completa cu copilul dumneavoastra, puteti urma aceste recomandari de la psihologi:

• Petreceti in fiecare zi timp facand ceva de care sunteti interesati impreuna

• Faceti copiii sa inteleaga ca ii auziti. De exemplu, puteti sa repetati informatiile pe care le-ati auzit de la ei pentru a va asigura ca ati inteles totul corect.

• Nu afisati un entuziasm fals.

• Intoarceti-va la conversatii un pic mai tarziu si spuneti-le ca va amintiti despre ce ati vorbit.

• Evitati discutiile in contradictoriu lungi si inutile, chiar daca acestea sunt despre ceva care este evident pentru dumneavoastra. Spuneti-i copilului doar: „OK, inteleg ca nu esti de acord cu mine“.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.