"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

fourteen − 7 =

five × 2 =

Doamna Lidia a invatat sa conduca aproape de pensionare.

loading...

Visul ei era sa-si ia nepotii de la gradinita sau de la scoala si sa-i ia la dansa, in timp ce parintii lor vor fi la serviciu. Dumnezeu i-a dat multi nepoti: fiica are doi copii, iar fiul trei copii.

Dupa ce s-a gandit bine, doamna Lidia si-a luat o masina cu credit. Era foarte bucuroasa de aceasta achizitie, dar ii era putin rusine de proprii sai copii: ei mereu aveau nevoie de bani. Fie pentru reparatie, fie sa imbrace copiii, fie sa se odihneasca ca toti oamenii.

Inainte, doamna Lidia se straduia sa-si ajute copiii cu bani, dar dupa procurarea masinii, ii ajungeau bani numai pentru credit si pentru trai, scrie povestiri.net.

Femeia se temea ca, copii nu o vor intelege, si intr-adevar ei au ramas uimiti:

– De ce ti-a trebuit masina? Imi spuneai mie si te duceam unde aveai nevoie, a zis fiul . Sotia lui a ramas complet jignita si a incetat sa comunice cu soacra ei. Ea nu raspundea la apeluri si nici nu venea in ospetie.

Fiica si ginerele sau au reactionat mai calm. Angela conducea de mult timp, asa ca a inteles-o pe mama ei, doar ca i-a zis:

– Sa fii atenta la volan. Ai o varsta totusi, tensiunea si vederea pot sa te dea de gol.

Cuvintele acestea au jignit-o pe doamna Lidia. Ea a cumparat masina fara ganduri rele, se intreba de ce fiica ei cheama astfel necazurile?

Pe parcurs, atitudinea copiilor fata de mama s-a imbunatatit. Au inceput sa-i ceara ajutorul: sa ia copiii, sa-i duca peste tot.

Apoi nora sa i-a zis sotului ca se plictiseste in concediu de maternitate si vrea sa invete si ea sa conduca, ca si toti ceilalti.

Doamna Lidia cu drag o ducea pe nora la scoala auto, iar in lipsa ei petrecea timpul cu nepotii mai mici.

Dupa ce nora a luat permisul, in mai putin de o saptamana dupa acest eveniment, fiul a venit la dansa.

– Mama, stii ne certam cu Tatiana in ultimul timp. Ea doreste sa-i procur masina, dar inca platim ipoteca. Tie de ce iti trebuie masina, spune-mi? Tu nu lucrezi, stai acasa. Unde ai tu de dus?…Deci, ajuta-ne.

Cuvintele fiului a infuriat-o pe femeie. Ea a scuturat din cap, si-a luat ochelarii stergandu-si lacrimile.

“Eu imi duc nepotii mei. Nu este suficient acest lucru? V-am ajutat inainte, cati ani am trait pentru voi? Nu v-am refuzat in nimic. Acum aveti familii, stati ferm pe picioare, v-am oferit o educatie buna. Este pacat sa te plangi de viata, fiule.

Acum, cand o duceti bine, am decis sa-mi implinesc visul. Din tinerete visez sa conduc. Nu dau masina, las-o pe Tatiana singura sa se descurce daca doreste masina. Nu este o placere ieftina.

Fiul a ascultat, s-a ridicat in tacere si a plecat. De atunci, nu mai apare in casa mamei si nu raspundea la telefon.

Doamna Lidia suferea, ii era dor de nepoti si de fiul sau. Odata a adunat niste bunuri si a venit in vizita, ei insa intalnit-o cu neplacere.

Nora nici nu a salutat, s-a imbracat si a plecat la prietenele sale, dar fiul a inventat o scuza:

– Nu am timp, voi merge cu niste treburi. Spune copiilor sa inchida usa dupa ce vei pleca.

Dupa aceasta situatie, mama a devenit inchisa in sine. Ea a facut pasul spre impacare, desi nu era vinovata cu nimic. De ce trebuie sa dea masina nurorii? De ce ei cred ca n-are dreptul sa aiba propria masina, din moment ce a imbatranit?

Doamna Lidia nu traia in suparare si furie. Desi o durea sufletul dupa fiul sau, a inceput sa cante in ansamblul DK, era distrasa de prietenele ei.

Dar cum ramane cu fiul ei? Nu are de gand sa planga. Lasa sa-i vina mintea la cap.

loading...
loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.