"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

1 × 3 =

19 − 8 =

Aceasta parabola se citeste in doua minute. Dar are un inteles foarte puternic!

loading...

”Candva demult mergea, pe un drum prafuit, un batran intelept. Nu se grabea: se oprea sa admire pasarile de pe cer, apoi admira floricele de camp care cresteau pe langa drum. Apoi a zarit un barbat care se indrepta spre el si care ducea ceva greu in spate.

Dintr-o singura privire era clar cat de greu ii era acelui barbat.

– De ce ati ales calea muncii si a suferintelor nesfarsite? – l-a intrebat batranul.

– Nu ma chinui in zadar. O fac pentru ca in viitor copiii si nepotii mei sa traiasca in prosperitate si fericire, a raspuns sarmanul om.

– Toti stramosii mei au procedat la fel: strabunicul meu a muncit pentru bunicul, bunicul a lucrat din greu pentru tata, tata pentru mine si eu voi indura suferinta pentru bunastarea copiilor mei.

Spune-mi, a fost cineva dintre membrii familiei tale fericit? A intrebat calatorul intelept.

– Inca nu, dar copiii si nepotii mei vor fi cu siguranta fericiti! – a raspuns entuziasmat sarmanul barbat.

Stii, exista o vorba inteleapta: analfabetul nu poate invata pe nimeni sa citeasca, iar iepurele nu va reusi niciodata sa educe un soim, a spus inteleptul.

– Mai intai trebuie sa incerci sa fii fericit tu si doar dupa aceea ii vei putea invata pe copiii tai arta fericirii. Acesta va fi cel mai valoros lucru pe care il vei lasa in urma ta!

Tineti minte aceasta pilda inteleapta!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.