"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

2 + seven =

sixteen − thirteen =

Mintea noastra este un mecanism complex si adesea este cel mai mare dusman al nostru, atunci cand vine vorba de fericirea noastra.

loading...

Mintea noastra, de care suntem mandri, ne inseala prin convingerea ca ceea ce este drept este gresit si ceea ce nu iubim este iubirea noastra.

Recunoasterea si descoperirea acestor capcane mentale este foarte importanta pentru realizarea dreptului nostru la fericire.

Iata ce jocuri inceaca mintea sa joace, cu noi:

As fi mai fericit daca ar trebui sa muncesc mai putin

Mintea noastra recurge adesea la acest argument, spunand ca vom fi mai fericiti daca nu ar trebui sa lucram, aproape deloc. Ne imaginam o viata plina de divertisment si ne inselam sa ne gandim ca acest lucru ne va face mai fericiti. Cu toate acestea, realitatea este ca lenevia este adesea principala cauza a plictiselii si a depresiei.

Nu eu vreau asa, ei sunt de vina

Mintea noastra incearca sa ne faca sa credem ca principala cauza a problemelor este reprezentata de oamenii din jurul nostru. Suntem gata sa aruncam acuzatii in stanga si in dreapta, ca si cand am fii copii si am arunca jucariile din patut.

Desigur, pentru ca “tangoul are nevoie de doi” – pe cat ii invinovatim pe ceilalti mai tare, pe atat ne simtim mai vinovati. Trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru situatia vietii noastre si sa facem tot posibilul pentru a o imbunatati.

Pentru a fi fericit, trebuie doar sa descopar secretul fericirii

Probabil, nu exista secrete de fericire sau de succes. Nu conteaza cat de multe carti am citi, nu exista chei secrete catre usa succesului. Nu exista fericire simpla. Tu iti creezi o imagine a viitorului dorit, formează-ți strategia si apoi lucreaza cu perseverenta si diligenta asupra realizarii sale.

Daca as avea …

Creierul nostru incearca sa ne convinga ca vom fi mai fericiti daca am fi in locul potrivit, daca am avea casa potrivita, masina potrivita sau ceva de genul asta. Nu este nimic in neregula cu dorinta de a avea cele mai bune lucruri si circumstante, dar acest lucru nu ne face automat fericiti. Oricine doreste fericire durabila, trebuie sa-si dea seama ca barometrul dorintelor este fara sfarsit si nu se poate umple niciodata pana in varf.

Imi place ceea ce am si nu vreau schimbare

Permitandu-ne sa gandim in acest fel, cream toate premisele pentru caderi. Viata este o calatorie in schimbare constanta. Rezistenta la schimbare sau incercarea de a prelua controlul asupra tuturor lucrurilor este sortita esecului. Modificarile sunt inevitabile. Trebuie sa o accepti si sa inveti sa inoti intr-un flux continuu de schimbare. Adaptabilitatea este foarte importanta pentru fericire.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.