"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

20 + 10 =

six + seventeen =

In Est se spune ca gandurile omului sunt cei mai mari dusmani. Intr-unul din spitalele pariziene, tanarul psiholog Emile Coue, pe propriul risc, a pus fiecare pacient sa repete cu voce tare de trei ori pe zi:

loading...

„In fiecare zi ma simt mai bine si mai bine”. Si nu mecanic ci din tot sufletul.

O luna mai tarziu, pacientii acestui medic au devenit principalul subiect al conversatiei personalului medical, apoi a intregii Frante. Pacientii bolnavi s-au recuperat in decurs de o luna, unii chiar nu mai aveau nevoie de o interventie chirurgicala, scrie mesajeinspirationale.com.

Astfel, a fost confirmata aprecierea marelui invatator stravechi Paracelsus, care a sustinut ca credinta a facut minuni. Sanatatea noastra este un rezultat direct al gandirii umane. Acum, nimeni nu pune la indoiala legatura directa dintre starea mentala si cea fizica a oamenilor.

„Cea mai buna protectie impotriva tuturor bolilor, de la orice fel, este o credinta ferma in sanatatea proprie si emotiile pozitive”, spune Andrei Metelsky, un psihoterapeut cu o experienta de peste douazeci de ani. „Gandurile negative distrug. De exemplu, furia provoaca boli ale tractului gastro-intestinal. Insultarea in timp duce la afectiuni ale ficatului, pancreasului, colecistului. ”

Una dintre cele mai importante legi psihologice spune: expresia verbala a dragostei, simpatiei si admiratiei intareste energia vitala a persoanei careia ii este adresata. Dar cuvintele rele si nedrepte reduc energia.

Numarul total al bolilor asociate cu gandurile rele continua sa creasca in mod constant. Pentru a le contracara, trebuie sa urmam sfatul inteleptilor- ”Bucurati-va de viata, oricat de grea ar fi.”

Sa ne luam dupa cele doua reguli de aur ale cardiologului american Robert Eliot, un specialist recunoscut in prevenirea atacurilor de cord si a insuficientei cardiace.

Prima regula: ”Nu va suparati din orice!”

Regula nr. doi: ”Nu puneti la suflet toate prostiile…”

loading...
loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.