"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

sixteen − eleven =

two × one =

Mi-e greu sa recunosc asta, dar nimeni nu ma credea cand spuneam ca nu vreau sa fiu cu nimeni. Imi amintesc de ziua in care m-am simtit atat de bine pentru ca i-am spus celei mai bune prietene tot ce simt…

Ma gandeam la tot acest cerc vicios al relatiilor din care nu puteam gasi iesire: bucurie, entuziasm, fericire, stres, rautate, durere. Eram satula de toate aceste incercari psihologice.

Atunci mi-am promis sa raman singura. Pentru prima data in viata mi-am facut un plan care nu includea nicio alta persoana, in afara de mine.

Un an intreg, 12 luni, 365 de zile de singuratate autentica.

Uite ce am invatat in acest timp…

Singuratatea este foarte importanta.

Eu m-am vazut nevoita nu doar sa invat sa fiu singura, ci mi-am dorit sa savurez aceasta stare. Eu mi-am luat inima franta si am transformat-o intr-o opera de arta.

In fiecare zi am incercat sa aud vocea constiintei mele.

Dragostea nu se limiteaza doar la relatii romantice.

Imediat dupa ultima despartire, credeam ca nu mai am in mine niciun strop de dragoste. Aveam in mine atata ura si rautate, incat le puneam pe seama dragostei…

Dar mai tarziu am inteles ca dragostea este peste tot: in cartea preferata, in plimbarea de dimineata, in prieteni, in familie.

Odihna in singuratate a devenit latura singuratatii pe care am indragit-o cel mai mult. Eu aleg singura filmul pe care vreau sa-l vad si nu este necesar sa ma machiez si sa ma imbrac bine pentru asta.

Bineinteles au fost si momente foarte dificile. La un moment dat eu imi anulam toate planurile ca sa mai stau singura si sa-mi mai plang nefericirea. In astfel de momente parca iti lasi inima sa se deschida si te cunosti pe tine mai bine.

Viata nu se sfarseste odata cu o relatie nereusita. In general viata nu e alcatuita doar din relatii cu oamenii, ci are si o multime de alte lucruri frumoase si minunate! Eu am avut nevoie de un an de cugetare ca sa inteleg aceste lucruri.

Singuratatea este ca o binecuvantare. In ea te poti cunoaste mai bine, poti intelege greselile pe care le-ai facut si lectiile pe care ti le-a oferit viata, ca mai apoi sa poti crea o relatie de durata.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.