"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

10 − 8 =

two × five =

Nu este nimic neobisnuit in faptul ca ne intalnim uneori cu persoane cu care nu ne intelegem.

loading...

Insa se intampla sa intalnim si oameni pe care nu ii suportam absolut deloc, oricate schimbari si compromisuri am incerca sa facem. De aceea, ai nevoie de cateva indicii care te ajuta sa recunosti o persoana toxica imediat, pentru a nu-ti irosi timpul cu aceasta. Iata cateva semnale de alarma la care ar trebui sa fii atent!

Semne care te ajuta sa recunosti o persoana toxica imediat

1. Se plange mereu

Oamenii toxici sunt atat de negativisti, incat este greu de crezut ca pot functiona in viata. Acestia se plang de orice: mancarea nu este buna, iesitul in oras este prea scump, slujba lor este rea, casa este prea mica, seful este un idiot, copiii sunt enervanti, soacra isi baga nasul peste tot. Atunci cand esti in preajma oamenilor toxici, ajungi sa ramai fara energie.

2. Se asteapta la tratament special

O persoana toxica este de parere ca toata lumea ar trebui sa se poarte cu ea de parca ar fi speciala. Iar atunci cand nu ii convine ceva, se indeparteaza de persoana in cauza. Isi pune propria viata pe un piedestal si crede ca este mai importanta decat a celorlalte persoane din viata sa.

3. Debordeaza de laude la propria persoana

Cu toate ca este acceptabil sa te lauzi la un interviu pentru un job care iti place, nu este foarte amuzant sa intalnesti pe cineva pentru prima oara si sa auzi cat de impresionanta e viata sa.
Persoanele care fac acest lucru incearca sa compenseze pentru alte lucruri, pe care ar vrea ca tu sa nu le afli vreodata. Aceste persoane vor transforma orice situatie intr-o poveste despre ele. Vor folosi exemple din propria viata in mod constant, pentru a te invata lectii de viata.

4. Nu ii pasa de grijile tale

O persoana toxica va incepe o conversatie cu tine, insa nu te va lasa niciodata sa vorbesti despre tine. Nu ii pasa ca ai nevoie de timp liber pentru a avea grija de copilul tau bolnav si, cu siguranta, nu va face niciun sacrificiu sau compromis pentru a te ajuta atunci cand ai probleme in viata sau la munca.

5. Se asteapta sa ii faci pe plac

Oamenii toxici cred ca toata lumea din jur ar trebui sa se incline in fata lor si sa ii faca fericiti. Vor pacali si manipula oamenii pana cand acestia vor face ceea ce nu pot ei. Dar nu vor recunoaste niciodata ca acesta a fost motivul.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.