"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

fourteen + fourteen =

7 + ten =

Te-ai săturat de tot felul de vopseluri toxice, dar ai nevoie de o soluție ingenioasă pentru a-ți renova casa? Apelează cu toată încrederea la… zugrăveala naturală. Iată ce trebuie să faci ca să ai casa perfectă.

loading...

Zugrăveală naturală – Folosește argila

Vopsea naturală cu argilă? Nu este o glumă, pentru că argila vă poate deveni cel mai bun prieten.

În plus, pereții zugrăviți cu ingrediente naturale, lasă pereții să respire, păstrează culorile mai vii și scade riscul de îmbolnăvire.

Iată cum prepari vopseaua pe bază de argilă: Umpleţi un vas mai mare cu 11,25 litri de apă și puneți-l pe foc. Într-un alt recipient adăugaţi zece căni cu făină albă de grâu la 3,75 litri de apă rece.

Se va amesteca până produsul capătă o consistenţă cremoasă. Când apa clocoteşte, se toarn crema de făină, dar foarte repede și se mestecă continuu.

Consistenţa se va transforma dintr-una de un alb opac într-una îngroşată, translucidă. Mai fierbeți câteva minute, amestecând cu o lingură din lemn, până ce compoziția devine groasă.

Luaţi de pe foc şi turnaţi într-o găleată de 18,75 litri. Acoperiţi cu un capac şi depozitaţi într-un loc răcoros, pentru a fi folosită ulterior. Rețeta este pentru 15 litri de pastă de făină fiartă.

În  final, trebuie să adpugați la această pastă în părţi egale pudră din argilă de caolin alb şi nisip silicios fin de 0,2 milimetri sau alt nisip fin spălat.

Pentru a ajuta argila să rămână în suspensie, adăugaţi o lingură cu silicat de sodiu. Amestecaţi până obţineţi o consistenţă fină, cremoasă.

Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.