"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

three × two =

nineteen + nineteen =

Unul dintre cei mai cunoscuti medici ai antichitatii, Avicenna, spunea: “Medicul are trei mijloace de lupta impotriva bolii – cuvantul, planta si cutitul”.

loading...

Ati remarcat un lucru important? Pe primul loc este cuvantul.

Intr-unul din spitalele din Paris, Emily Kyao, renumit psiholog, isi obliga pacientii sa repete cu voce tare de trei ori pe zi sau in gand de 10 ori expresia:

“In fiecare zi ma simt tot mai bine si mai bine”. Si ce credeti? Pacientii grav bolnavi timp de o luna s-au vindecat, la unii chiar a disparut nevoia de interventie chirurgicala, scrie stiriactuale.net

Astfel a fost confirmata ipoteza marelui savant Paracelsus, care sustinea ca credinta face minuni.

Sanatatea este o consecinta directa a gandirii. Nimeni nu se indoieste de existenta unei legaturi directe intre starea mintala si cea fizica.

Nu te gandi la rau – te vei imbolnavi.

Una dintre cele mai importante legi ale psihologiei spune: “Expresia verbala a iubirii, simpatiei si admiratiei intensifica energia vitala a celui care o asculta. Iar cuvintele rele reduc din energie.”

Numarul total de boli asociate cu gandurile rele continua sa creasca. Pentru a le face fata, trebuie sa urmam sfatul inteleptilor antici: “Bucurati-va de viata, indiferent cat este de grea!”

Deci, sanatatea, viata si destinul unei persoane depind direct de gandurile sale.

Te gandesti la bine – asteapta binele.

Te gandesti la rau – rau vei avea.

Gandurile noastre se transforma in convingerea ca ele si trebuie sa se intample.

De aceea, gandeste-te doar la lucruri bune, sperand la mai bine.

Niciodata nu-ti fa griji pentru lucrurile neinsemnate! Tine cont de doua reguli ale cardiologului american Robert Eliot:

Regula 1: Nu te indispune din cauza lucrurilor neinsemnate.

Regula 2: Toate sunt lucruri neinsemnate.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.