"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

nine + one =

17 − fifteen =

Probabil nu există persoană care să nu fie îndrăgostită de mirosul cafelei de dimineață. Chiar și așa, oare câți dintre noi știm dacă facem sau nu bine cafeaua care ne atât de dragă? Iată care sunt cele mai mari greșeli.

loading...

Cumpărăm cafeaua gata măcinată – Greșeli când facem cafeaua

Pentru o cafea ca la carte, sub nici o formă nu e indicat să cumpărăm cafeaua gata măcinată. Și asta pentru că aceasta va prelua din mirosurile din jur.

Mai mult decât atât, spun specialiștii, cafeaua nu este bună pentru consum, dacă nu îi veți simți mirosul. O altă mare greșeală este folosirea apei de la robinet, de aceea este indicat să folosim apa filtrată. Asta dacă vreți o cafea cu un gust deosebit.

Tot greșeală este și faptul că foarte puține persoane folosesc corect raportul dintre apă și cafea. Rețeta ideală este de 2 linguri cu cafea la 200 ml apă. De asemenea, atunci când preparați o cafea, trebuie să folosiți apa la temperatura de 95 grade.

Cum faceți asta? Aduceți apa la punctul de fierbere, apoi stingeți focul și lăsați să stea în jur de 30 de secunde. Nu în ultimul rând, trebuie să știți că pentru a păstra cafeaua, trebuie să o țineți departe de căldura excesivă și de umiditate.

Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.