"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

twenty − 10 =

sixteen − eleven =

Viața de părinte este frumoasă, însă privită din anumite unghiuri poate fi extrem de stresantă. În toată această ecuație a familiei cel mai nefericit personaj este mama.

Tații provoacă mai mult stres mamelor decât copiii – De ce? Pentru că femeia trebuie să fie o soție minunată, o gospodină desăvârșită și o mamă grijulie. Femeia secolului XXI are și carieră, iar stresul cauzat de soț și copii o obosește și asta îi poate afecta jobul.

Site-ul www.today.com a publicat un sondaj la care au participat peste 7.000 de mame…

Rezultatele au arătat că nivelul mediu de stres pentru o mamă este de 8,5 din 10. 46% dintre femeile chestionate au spus că soții le provoacă mai mult stres decât copiii.

Un alt lucru pe care cercetătorii l-au descoperit a fost că trei din patru mame cu parteneri au declarat că ele îndeplinesc majoritatea îndatoririlor părintești și casnice. Una din cinci mame a declarat că nu primește ajutor suficient din partea soțului, ceea ce este încă o sursă imensă de stres zilnic.

De asemenea, mamele s-au plâns că nu au suficient timp, pentru a face tot ce trebuie făcut într-o zi obișnuită. Stresul afectează de două ori mai des inima femeilor decât cea a bărbaților.

Un alt studiu efectuat de Universitatea din Padova a constatat că, dacă soția nu mai este, iar soțul rămâne cu toate responsabilitățile, sănătatea să se deteriorează. Dar dacă soțul nu mai este, starea de sănătate a soției se îmbunătățește.

În ciuda tuturor sondajelor și a studiilor, femeile continuă să supraviețuiască şi au speranţa de viaţă mai mare decât bărbaţii.

Motivul? Reacționează mai bine la stres decât aceştia.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.