"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

2 × three =

5 + four =

Folosită pentru prima dată în anul 1980 în urologie, terapia cu unde de șoc sau shockware este o tehnologie care utilizează undele acustice pentru tratarea durerilor cronice ale sistemului musculoscheletal. În ultimii ani, această terapie a căpătat o mare importanță atât în zona recuperării și medicinii fizice, cât și la sportivi.

Terapia cu unde de șoc – De mare ajutor celor suferinzi de calcificări la nivelul articulației umărului

Terapia schockware are la bază generarea unei energii intense într-o perioadă foarte scurtă de timp, unda străbătând cu viteză foarte mare țesuturile, energia rezultată ducând la vindecarea, regenerarea și reconstrucția tendoanelor și a țesuturilor moi.

În cele mai multe cazuri, terapia cu unde de șoc se folosește pentru a îndepărta durerilor de șold, genunchi, umăr, pumn dar și a celor situate la nivel muscular.

Printre afecțiunile care răspund cel mai bine la terapia cu unde de șoc se numără bursitele trohanteriene, tendinitele rotuliene, calcificări la nivelul articulației umărului, sindromul umărului înghețat, epicondilite mediale și laterale, fascite plantare, pinteni calcaneeni. De asemenea, terapia cu unde de șoc se recomandă și celor care suferă de dureri la nivelul tendonului Achilian sau la nivelul articulației pumnului.

Nu în ultimul rând, această metodă de tratament este folosită pentru eliminarea calculilor renali fără intervenție chirurgicală.

Terapia cu unde de șoc – Tratamentul nu este dureros

Efectul de bază al terapiei cu unde de șoc este cel analgezic și anume eliminarea durerilor cronice care se găsesc la nivelul sistemului muscoloscheletal. De asemenea, această terapie reduce tensiunea musculară, factor generator de durere și redă mobilitatea articulațiilor afectate.

Terapia cu unde de șoc nu este dureroasă și durează între cinci-șapte minute. Ședințele se fac la interval de o săptămână. În cele mai multe din cazuri sunt necesare trei ședințe de tratament, iar în cazurile mai grave se continuă până la maxim șase ședințe de tratament.

Recuperarea este rapidă, pacientul putând să-și reia activitățile normale în cel mai scurt timp. Terapia cu unde de șoc este contraindicată celor care suferă de tumori osoase, infecții osoase, pseudartroze infectate, femeilor gravide. De asemenea, terapia nu se face persoanelor care au metale implantate.

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.