"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

9 + 9 =

5 × two =

De peste patru miliarde și jumătate de ani, pământul a fost bombardat, lovit, sfâșiat, ars, toate aceste fenomene sculptând planeta printr-o serie de cataclisme devastatoare.

Pământul se remodelează – Lovit de meteoriți

Pământul e diferit de toate celelalte planete întrucât suprafața sa se schimbă mereu distrugând dovezile trecutului. Spre exemplu, Oceanul Atlantic își datorează existența violenței geologice care a avut loc cu 135 milioane de ani în urmă. Supercontinentul a început să se despartă și pe măsură ce se întâmpla asta, apa a năvălit, formând un nou bazin oceanic.

Aceste peșteri au devenit foarte interesante pentru că sunt ultimele frontiere neexplorate, unele dintre cele mai mari și mai lungi caverne din lume. Incredibil este faptul că o rocă de aici descoperită la o adâncime de 60 de metri are, potrivit specialiștilor, la fel de multe bacterii câți oameni sunt pe planetă.

Tot oamenii de știință afirmă că în fiecare an în jur de 18.000 de meteoriți lovesc pământul cu 115.000 km/. Majoritatea sunt mici și nu au un impact puternic, dar fiecare lovitură duce la formarea catastrofică a planetei.

Cel mai vechi obiect de pe pământ care s-a plimbat prin sistemul solar timp de 4000 de milioane de ani. Acest lucru i-a făcut pe oamenii de știință să afirme că pământul e făcut de fapt din… gunoaie spațiale lipite. Cu 4600 miliarde ani în urmă, pământul topit a crescut pentru că o ploaie continuă de meteoriți l-a trimis pe orbită în jurul soarelui.

Pământul se remodelează – Fiecare lovitură a adus o piatră, determinând pământul să crească uimitor.

Tot ploaia de meteoriți a fost cea care a adus totodată și energie explozivă, ridicând temperatura la suprafața planetei până la 1800 de grade. Ulterior, un ocean mare de rocă topită adânc de 160 de km a acoperit totul.

Cu alte cuvinte, pământul a devenit un adevărat furnal depășind temperatura de topire a fierului. Mai târziu, planeta a suferit cel mai violent atac posibil când un asteroid mai mare ca Marte s-a lovit cu putere și a aruncat în spațiu o  mare parte din suprafața acesteia. Resturile au fost atrase și unite prin forță gravitațională și au format un disc de tip lunar.

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.