"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

four × two =

eleven − ten =

Vitamina ”E” – Denumită și vitamina fertilității, vitamina E face parte din substanțele cu o incredibilă acțiune antioxidantă. De ajutor în tratarea lupusului eritematos diseminat, afecțiuni cardiovasculare sau Zona Zoster, vitamina E încetinește procesul de degradare a neuronilor și nu în ultimul rând este excepțională în tratamentele pentru păr și piele, contribuind la creșterea celulelor și inhibarea radicalilor liberi.

Vitamina ”E” – Tratează arsurile solare minore

Mult așteptata vară nu aduce doar relaxare și bucurie ci și arsuri solare minore. În acest caz un supliment cu vitamina E administrat pe care orală poate reduce inflamația și daunele asupra pielii.

Extern, se combină uleiul de vitamina E cu puțin oțet de mere și gel de Aloe Vera și se aplică pasta pe zona afectată de soare. Efectul este uimitor. Uleiul din capsulele de vitamina E este senzațioal în ceea ce privește vindecarea rănilor și estomparea cicatricelor.

Vezi aici și : 10 semne ale deficitului de vitamină C

Fiind lipsite de elasticitate, vitamina E, care are proprietăți antioxidante, contribuie la creșterea de celule noi. Pentru pielea uscată, cât și pentru hidratarea unghiilor sau a părului, a coatelor, genunchilor sau a tălpilor. Se recomandă ca uleiul de vitamina E să fie combinat cu uleiul de măsline, nucă de cocos sau cu ulei de jojoba.

Vitamina ”E” – Persoanele care au buzele crăpate găsesc de asemenea în uleiul de vitamina E un bun prieten. Se umezește un bețișor în ulei și se aplică preparatul pe buze.

Atenție: Tratamentul se face seara, înainte de culcare.

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.