"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

two × 3 =

ten + 14 =

Încă din secolul al XIV-lea î.Hr. și până în zilele noastre, toți oamenii de știință și-au pus întrebarea: cum va arăta sfârșitul lumii?

loading...

Inițial s-a crezut că pământul nu va mai exista după data de 21 decembrie 2012 când calendarul mayaș a ajuns la sfârșit. De fapt a fost vorba doar de încheierea unui ciclu de 394 de ani, numit baktun. Cu toate acestea, speculațiile privind venirea apocalipsei continuă…

Pământul este atacat?

În ultima perioadă, atât oamenii de știință cât mai ales literatura SF afirmă că există meteoriți care aduc ploaie de foc în văzduh.

Ce înseamnă asta? Că Pământul este atacat! Bacterii ucigașe ar ucide rasa umană, iar computerele, mașini create pentru a servi oamenilor e posibil să se ridice împotriva celor care le-au creat. Să fie oare omenirea amenințată de Apocalipsă?

Și dacă este adevărat, atunci ce poate face știința? Unii vorbesc despre un viitor în care calotele polare s-au topit, pământul a fost inundat și tot ce omul cunoaște și iubește a fost înghițit sub ape. Se crede că nu e deloc imposibil să se ajungă la un climat complet diferit de orice alt climat cunoscut vreodată de omenire.

Și asta deoarece climatul a fost perturbat într-un mod fără precedent iar consecințele nu pot fi din păcate prezise. Motivul? Gazul din atmosferă oprește căldura soarelui când aceasta e reflectată de suprafața pământului. În acest fel, pământul devine o seră uriașă. Este fenomenul numit încălzirea globală.

Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.