"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

E vremea verdețurilor și trebuie să profităm cât mai multe de trufandale pentru a asigura organismului vitaminele necesare. Iată cum trebuie să le păstrați pentru a-și păstra proprietățile.

Păstrăm verdeața – Ceapa verde se păstrează în pungi de hârtie

Specialiștii ne avertizează ca atunci când cumpărăm ceapă verde să o alegem pe aceea cu bulbi albi și frunze vii. Nu cumpărați niciodată ceapă cu bulbi loviți sau pătați sau ceapă cu frunze veștede sau rupte.

Cât privește modul de păstrare, ceapa se introduce în pungi de plastic și se introduce la frigider, ferită de lumină. Când alegeți ridichile, fiți atenți să fie tari și să nu aibă textura încrețită și pulpa seacă. Ridichile le veți păstra fără frunze şi fără să le spălați, în caserole de plastic sau în pungi de hârtie la loc răcoros.

PUBLICITATE

La achiziționarea urzicilor și a șteviei, trebuie să alegeți frunzele proaspete și tinere. Aveți grijă ca atunci când preparați mâncarea, să le curățați de iarbă și să le spălați foarte bine. Se vor depozita în frigider, în pungi de hârtie.

La rândul său, spanacul se pune în frigider în pungi de plastic sau folie alimentară, strânsă bine ca să nu pătrundă aer.

Felicia Iederă

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]