"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

eighteen + twelve =

five × 3 =

Nimic în natură nu este perfect. Nici măcar fulgii de nea. Dar asta nu va mai dura mult pentru că oamenii de știință de la California Institute of Technology s-au hotărât să creeze primul fulg de zăpadă a cărui simetrie să tindă către perfecțiune.

Va avea diametrul de 1,2 centimetri

Potrivit Live Science, temerarul care ani buni a încercat să creeze cei mai frumoși și mai perfecți fulgi de zăpadă este fizicianul Kenneth Libbrecht. După multă muncă, cu ajutorul răcitoarelor și a termostatelor, acesta a reușit să creeze fulgi de nea cu un diametru de 1,2 centimetri, care să își păstreze totodată simetria inițială.

Dar acesta nu se oprește aici și speră ca în curând să dea naștere și cristalelor de apă simetrice, cu diametru de 2,5 centimetri sau chiar mai mult.

Chiar dacă nu există legi fizice care să împiedice formarea acestor fulgi de zăpadă, ar exista un singur impediment: cea mai mică schimbare de mediu să facă ca fulgii să iasă diformi.

Pe de altă parte, fizicianul Kenneth Libbrecht a inventat și o mașină incredibilă, care produce fulgi de zăpadă diferiți și unici în același timp, identici cum sunt în natură, de toate formele și mărimile. Drept urmare, acesta a primit și numele de primul artist din lume al fulgilor de nea.

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.