"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

9 + fourteen =

one × three =

Sunt simpatici, prietenoşi, par că zâmbesc tot timpul, iar alături de ei putem redescoperi că viaţa merită trăită. Specialiştii spun că o simplă oră alături de delfini ne alungă depresiile, ajutându-ne uneori să redevenim copii. Despre beneficiile terapiei cu delfini în rândurile ce urmează.

loading...

Terapia cu delfini – Tratează și cea mai gravă formă de epilepsie

Terapia cu delfini poate vindeca sau ameliora sindromul Down, sindromul TAR, o boală destul de rară, ce se transmite ereditar, boala Tay-Sachs, o maladie a sistemului nervos central, de natura genetică ce este provocată de o acumulare a grăsimilor în creier, boală ce apare din primul an de viaţă, sindromul Williams Beuren, o boală genetică cromozomială rară ce se caracterizează prin retard mintal, anomalii cardiovasculare, valori crescute ale calciului în sânge şi trăsături faciale distincte.

De asemenea, terapia cu delfini este indicată în sindromul Angelman, afecţiune ce se manifestă prin zâmbete frecvente şi izbucniri în râs, sindromul West, cea mai gravă formă de epilepsie, sindromul Crouzon, o boală genetică caracterizată prin deformare craniană şi facială, microcefalia, o malformaţie a oaselor craniului.

Ca şi celelalte forme de terapie, şi “Delfino-terapia” este contraindicată persoanelor care se tem de apă, de delfini sau suferă de boli respiratorii acute.

Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.