"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

eighteen − eleven =

14 + 1 =

Uneori, ne lăsăm cuprinși de vâltoarea lumii moderne și uităm care este rostul vieții pe Pământ. Iubirea ar trebui să fie unelta principală, pentru a ne putea conduce o viață în tihnă și în liniște. Dacă am uitat ce înseamnă să iubim sau poate ne vine din ce în ce mai greu să înțelegem acest sentiment, povestioara de astăzi va face puțină lumină.

Un bărbat și o femeie erau căsătoriți de peste 60 de ani. Ei împărtășeau totul și discutau despre orice. Nu aveau secrete unul față de celălalt, cu excepția unei cutii de pantofi pe care femeia o ținea pe dulapul ei de haine, și despre care l-a atenționat pe soțul ei să nu o deschidă sau să o întrebe vreodată.

În toți anii trăiți împreună, el nici nu s-a gândit la cutie, dar într-o zi, bătrânica lui soție se îmbolnăvi foarte tare iar șansele să mai trăiască erau foarte mici. Cum niciodată nu se ocupase de treburile casei, bătrânelul a trecut de grabă să facă ordine- sprijinindu-se pe ajutorul soției. A venit rândul cutiei, nu știa bine cum să procedeze- așa că a luat-o de pe dulap și a pus-o lângă patul bolnavei.

Cu privirea liniștită ea i-a spus că a venit timpul să afle și el ce era în cutie. Când a deschis-o, în cutie erau două păpuși croșetate și o grămadă de bani. El a întrebat-o despre semnificația conținutului acestei cutii: “Când ne-am căsătorit, bunica mi-a spus că secretul păcii casei este să nu te cerți niciodată.

Așa că m-a sfătuit ca întotdeauna când mă voi supăra pe tine, să tac și să croșetez o păpușică”.
Bătrânelul era atât de impresionat, încât abia își putea stăpâni lacrimile. Doar două păpuși erau în cutie! Ea fusese supărată numai de două ori în toți cei 60 de ani!

„Iubito, spuse el, înțeleg existența păpușilor, dar toți acești bani?”

”Oh, zise ea, aceștia sunt banii pe care i-am obținut din vânzarea păpușilor!”

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.